INFONET-468X60-BANNER

Ada: Radovi u šest ulica

24.09.2015. | M. Mitrović | Dnevnik

Radovi na sanaciji vodovodne mreže u Adi u toku su u Ulici Đure Đakovića, dok se u pet ulica u gradi fekalna kanalizacija. Ova ulaganja vredna 26,2 miliona dinara zajednički se finansiraju sredstvima „Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumartsvo AP Vojvodine“ i budžeta ađanske opštine.

Radove su u utorak posle podne obišli resorni pokrajinski sekretar Branislav Bogaroški i opštinski čelnici Ade. Bogaroški je naglasio da je u prethodnih deset godina zajednička ulaganja oko 125 miliona dinara, dok je samo u ovoj godini za više projekata izdvojeno 39 miliona dinara, od kojih je najveći projekat izgradnja fekalne kanalizacije u delu Ade u vrednosti 20 miliona dinara.

Izgradnja kanalizacije u delu Ade je u toku u ulicama Slovenačka, Đure Daničića, Bečejski put, Svetozara Markovića i Adi Endrea. „Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu“ je za taj deo investicije obezbedio 13,4 dok su preostalih 6,6 miliona dinara izdvojili opština Ada i Druga mesna zajendica Ada.

Od 6,2 miliona dinara za sanaciju vodovoda u Ulici Đure Đakovića 1,3 miliona dinara je iz opštinske kase Ade, a preostali veći deo iz Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu. Radove izvodi JKP „Standard” iz Ade.

- Ove investicije su veoma značajne za Adu, jer građanima želimo da obezbedimo kvalitetno snabdevanje pijaćom vodom, a takođe i nesmetano odvođenje otpadnih voda – kaže predsednik ađanske opštine Zoltan Bilicki.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;