Obrenovac: Privode se kraju izgradnja kanalizacije i sanacija toplovoda

18.08.2015. | Tanjug | www.tanjug.rs

Radovi na izgradnji kanalizacione mreže u obrenovačkom naselju Krtinska, nakon kojih će tridesetak domaćinstava biti povezano sa kanalizacionom mrežom, trebalo bi da budu završeni sredinom septembra, a uskoro bi trebalo da budu gotovi i radovi na sanaciji primarnog magistralnog toplovoda u Obrenovcu.

Te radove obišao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali sa predsednikom opštine Obrenovac Miroslavom Čučkovićem i direktorom TENT-a Mihajlom Nikolićem koji je istakao da će izgradnja ove kanalizacione mreže stvoriti mogućnost da Termoelektrana bude priključena na kanalizacionu mrežu.

Gradonačelnik Mali rekao je da će izgradnjom dve crpne stanice i kolektora 31 domaćinstvo biti povezano na kanalizacionu mrežu i najavio da će narednog leta početi radovi kako bi 350 domaćinstava naselja Krtniska i Urovci dobili kanalizaciju.

Precizirajući da izgradnja kanalizacije košta 63 miliona dinara, asanacija toplovoda 22 miliona dinara, Mali je naveo da Grad smanjuje troškove, a slobodna sredstva u budžetu investira u infrastrukturu.

- Na taj način se smanjuje zagađenje i poboljšava kvalitet života građana i od toga nećemo odustati – poručio je gradonačelnik navodeći da je nedostatak kanalizacije jedan od velikih prblema grada.

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković rekao je da opština sredstva od zagađenja ulaže u infrastrukturu, jer je to najbolja zaštita životne sredine. Izgrađnom kanalizacione mreže, dodao je biće omogućeno zatvaranje individualnih septičkih jama, dok će sanacija toplovoda omogućiti gašeje pojedinih individualnih kotlarnica.

- Uvek ćemo biti spremni da deo budžeta, zajedno sa gradom, pa i  republikom, ulažemo u infrastrukturu – rekao je Čučković.

U Obrenovcu se sanira pet kilometara toplovoda, a gradi tri kilometara duga kanalizaciona mreža. Radovi na kanalizacionoj mreži, trebalo je da budu gotovi na proleće, ali su kasnili, kako navode nadležni, zbog viskokog nivoa podzemnih voda.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Maja 19.10.2019.
Gde mogu da nabavim ovakav beton? I po koj...