INFONET-468X60-BANNER

Hoće alternativu „Južnom toku“

23.07.2015. | B-92

Operater sistema za transport gasa Slovačke, kompanija „Justrim“, namerava da zatraži od Evropske unije sredstva za izgradnju gasovoda „Istring“. To je rekao direktor „Justrima“, Tomas Mareček u intervjuu „Blumbergu“.

- Izgradnja može da počne u narednih 18 meseci na teritoriji sve četiri zemlje kojima prolazi cevovod (Slovačka, Mađarska, Rumunija i Bugarska) – rekao Mareček. - To je zapravo jeftin projekat, oko 2,2 milijarde evra.

Kako je ranije objavila ruska agencija „Tas“, u sistemu za transport gasa Evropske unije tokom narednih godina mogao bi da se pojavio reverzibilni gasovod koji bi spojio Ukrajinu i Tursku.

Projekat predviđa mogućnost objedinjenja gasovodnih sistema Slovačke, Mađarske, Rumunije i Bugarske koji bi se kasnije priključio na rusko-turski gasovod. Planove za njegovu realizaciju najavila je kompanija „Justrim“.

Budući gasovod je nazvan Istring i, kako je planirano, ići će od naselja Veljke Kapušani, u blizini slovačko-ukrajinske granice, a završiće se na granici Bugarske i Turske. Njegov kapacitet biće 20 milijardi kubnih metara godišnje.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


MERIS
MERIS
BEOGRAD-PALILULA
www.meris.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;