INFONET-468X60-BANNER

Rusija i Turska stavljaju potpis za izgradnju „Turskog toka“

18.06.2015. | Sputnik

Ruski ministar za energetiku izjavio je da su se Rusija i Turska dogovorile da pripreme dokumente o izgradnji gasovoda „Turski tok“ do kraja juna.

- Ne mogu tačno da vam kažem datum kada će sporazum biti potpisan, to će zavisiti od internih procedura, ratifikacije i sl. Do kraja juna će biti pripremljen nacrt dokumenta – izjavio je Aleksandar Novak agenciji „RIA Novosti“.

Direktor „Gasproma“, Aleksej Miler, rekao je u maju da je ova kompanija postigla preliminarni sporazum sa turskim „Botasom“ o nižoj ceni ruskog gasa.

„Turski tok“ je projekat gasovoda od Rusije do Turske preko Crnog mora sa planiranim godišnjim kapacitetom od 63 milijarde kubnih metara gasa. Očekuje se da će postati operativan u decembru 2016. godine, kao zamena za projekat „Južni tok“.

Novak je u aprilu izjavio da bi „Turski tok“ mogao da bude proširen do Austrije preko Grčke, Makedonije, Srbije i Mađarske.

Moskva i Atina će potpisati sporazum o produžetku gasovoda „Turski tok“ na grčku teritoriju na predstojećem Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Petersburgu.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


MERIS
MERIS
BEOGRAD-PALILULA
www.meris.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;