INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Zrenjanin: Za izgradnju kanalizacije 250 miliona dinara

11.06.2015. | Maja Živanović | RTV

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac rekao je da je lokalna samouprava obezbedila oko 250 miliona dinara za proširivanje kanalizacione mreže u gradu i naseljenim mestima.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Santovac je na konferenciji za novinare ocenio da takva investicija nije zabeležena u prethodnih nekoliko decenija.

Zamenik gradonačelnika je podsetio i da su nedavno završeni radovi na izgradnji potisnog voda fekalne kanalizacije crpne stanice „Centar“, za šta je iz budžeta grada izdvojeno 60 miliona dinara.

- Očekuje se i završetak fekalne kanalizacije u pet naseljenih mesta: Kleku, Melencima, Ečki, Elemiru i Lazarevu. Za nastavak radova na izgradnji kanalizacije u tim mestima iz gradskog budžeta za ovu godinu planira se oko 155 miliona dinara – dodao je gradski funkcioner.

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina poručio je da će lokalna samouprava obezbediti jednake uslove za meštane naseljenih mesta i grada. On je dodao i da je gradska vlast pokazala ozbiljnost u realizaciji radova, kao i da preduzima sve korake kako bi se oni konačno priveli kraju.

Santovac je naveo i da kapitalne investicije i projekti zahtevaju velika novčana izdvajanja, te da je svaka pomoć u njihovoj realizaciji iz republičkih ili pokrajinskih fondova od velikog značaja, ali i da se u gradskom budžetu ostavlja dovoljno prostora za te namene.

- U proteklih godinu dana grad je uložio značajna sredstva za izradu projektno tehničke dokumentacije za različite investicije, kako u gradu tako i u naseljenim mestima, u cilju apliciranja na konkursima za dodeljivanje sredstava. Na taj način obezbeđuju se dodatna sredstva za realizaciju projekata, koji su u službi boljeg i kvalitetnijeg života sugrađana. Sa tom praksom ćemo definitivno nastaviti i u budućnosti – objasnio je zamenik gradonačelnika.

On je napomenuo da je lokalna samouprava na poslednjem konkursu za raspodelu sredstava pokrajinske „Uprave za kapitalna ulaganja“ u vezi sa vodosnabdevanjem, kanalisanjem i saobraćajom učestvovala sa ukupno pet projekata, a da je odobren jedan i to za izgradnju atmosferske kanalizacije u Takovskoj ulici u iznosu od 41,6 miliona dinara.

- U pitanju je 2,5 kilometara atmosferske kanalizacione mreže ovog sliva sa 95 revizionih šahtova i 88 slivničkih rešetki, koji obuhvata prikupljanje i odvođenje atmosferske vode Takovske, Čehoslovačke, Sarajevske, Manastirske, Ljubljanske i Njegoševe ulice. U realizaciji ovog projekta grad Zrenjanin će učestvovati sa dodatnih deset miliona dinara – kazao je Santovac.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;