Na jesen početak gradnje "Beograda na vodi"

08.06.2015. | Tanjug

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da je na lokaciji na kojoj treba da počne izgradnja „Beograda na vodi“ do sada uklonjeno 212 objekata, 91 porodica je preseljena, a očekuje se da bi uslovi za početak gradnje prvih objekata mogli da se steknu do kraja leta.

Mali je rekao da predstoji usvajanje još dva dokumenta – sporazum o naknadi sa „Direkcijom za građevinsko zemljište“ i odobrenje o državnoj pomoći, i nakon toga stvoriće se uslovi za izgradnju.

Gradonačelnik je na TV „Pink“ naveo da je investitor zadovoljan povratnom informacijom koju je dobio sa tržišta o zainteresovanosti za kupovinu stanova, te da bi, da je to moguće, već sada počeo izgradnju.

- Proces eksproprijacije je krenuo i do kraja avgusta i početka septembra trebalo bi da počne gradnja prvih objekata – rekao je Mali.

Gradonačelnik se osvrnuo i na odluku Gradskog veća koje je usvojilo ugovor između „Direkcije za građevinsko zemljište“ i „Ikee“, navodeći da je građevinska dozvola napisana i da je „Ikea“ pozvana da je podigne.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Cane 02.08.2021.
To rušenje objekata ne ide nikom u prilog,p...
Jovan Vranjes 02.08.2021.
Opstina zemun nam je prodala placeve sve po...
Maki 28.07.2021.
Šta je sa nelegalnim zgradama gde investito...
Žile 28.07.2021.
Traže legalizaciju zgrada starih preko 40 g...
Predrag 24.07.2021.
Interesuje me cena po mq kako se krece