INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Privodi se kraju izgradnja autobuske stanice u Kanjiži

07.05.2015. | Dnevnik

Izgradnja autobuske stanice u Kanjiži je jedna od prioritetnih investicija koja se realizuje, pa je pored saobraćajne i ostale infrastrukture, najvećim delom urađene u prethodnom periodu, pod krov stavljena zgrada buduće stanice.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Član Opštinskog veća Kanjiže za urbanizam i građevinarstvo Vilmoš Tot izjavio je da je za zgradu do sada uloženo 7 miliona dinara, a da su za završnu drugu fazu sredstva obezbeđena rebalansom budžeta opštine.

Najveći deo okolne infrastrukture i zgrada autobuske stanice finansiraju se iz opštinske kase. Tot je dodao da za završne radove predstoji raspisivanje javne nabavke, a ako sve bude teklo po planu, autobuska stanica bi trebalo da se završi i preda u funkciju početkom septembra.

"Na osnovu izvršene analize učestalosti saobraćaja u Kanjiži i području opštine, ustanovili smo da jedna ovakva linearna autobuska stanica sa po tri prihvatna i polazna perona odgovara našim uslovima i potrebama. U prvoj fazi izgradnje predvideli smo dva pokrivena perona koji su u sklopu same prihvatne zgrade, a preostali se neće izgraditi sada nego će se sačekati da za to bude potrebe, imajući u vidu pomanjkanje sredstava, ali osim toga čekamo da se u ovom kompleksu realizuje izgradnja tržnog centra, što je novi zahvat u rešavanju urbanističkog razvoja grada", naglašava Tot.

On napominje da Kanjižani znaju kakav je to prostor bio pre, a sada je vidljivo da se sasvim menja i konsoliduje, te da su prema opštoj oceni mesto i prostor za izgradnju autobuske stanice, tržnog centra i parkinga, kao i uređenje čitavog kompleksa realno sagledani u interesu razvoja Kanjiže. Lokacija autobuske stanice je u blizini centra grada, banje i Tise, a u tom kompleksu je plac za tržni centar pre nekoliko godina kupio "Merkator-S" a sa promenom vlasnika očekuje se da izgradnju realizuje "Idea".

"Gradnjom stanice obezbeđuju se uslovi koji su potrebni u 21. veku za sprovođenje autobuskog saobraćaja, a neposredno uz kompleks kod autobuske stanice u narednom periodu planirano je da se ostvari i razvoj banjskog kompleksa, za šta je u toku izrada urbanističkih projekata. U planu je izgradnja tržnog centra, a izgrađuje se i parkiralište za potrebe centralnih funkcija grada Kanjiže", kaže Tot.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;