Tri miliona evra za sistem grejanja u Trsteniku

30.04.2015. | Tanjug

U Ministarstvu rudarstva i energetike potpisan je Ugovor sa izvođačima radova na rehabilitaciji sistema daljinskog grejanja u Trsteniku, vredan oko 1,7 miliona evra, a lokalna samoupava već je uložila 1,3 miliona evra, saopšteno je iz Opštinske uprave Trstenika.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Zahvaljujući tom ugovoru, čija sredstva obezbeđuje „Nemačka razvojna banka“ (KfW), u okviru ranije odobrenog Projekta revitalizacije sistema daljinskog grejanja i uz već uloženih 1,3 miliona evra od lokalne samouprave, Trstenik će narednu grejnu sezonu dočekati sa energetski efikasnim i najsavremenijim sistemom daljinskog grejanja u Srbiji.

- Da bismo stvorili efikasan sistem, pribegli smo stvaranju novog koncepta grejanja koji podrazumeva izgradnju novih savremenih kotlarnica koje za energent koriste prirodan gas i taj deo posla je već završen. Sada sledi faza kompletne rekonstrukcije toplovodne mreže i izgradnja podstanica koje će izvoditi konzorcijumi „Herc i Feniks“ i „Štrabak Loktor“ sa kojima smo potpisali ugovor – rekao je predsednik opštine Trstenik Miroslav Aleksić.

Aleksić je naveo i da će realizacija celokupnog projekta decentralizacije sistema daljinskog grejanja biti završena do početka nove grejne sezone, kada će Trstenik u potpunosti preći na sistem grejanja na gas.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Vesna 12.05.2021.
Kako se prijavljuje na subvenciju za zamenu...
Jovana 12.05.2021.
Gde mogu da se prijavim za promenu stolarij...
Miomir Mijić 10.05.2021.
Neki od tih čuvenih svetskih arhitekata su ...
Vladimír 09.05.2021.
EU je dala subvencije i Srbiji za energetsk...
Suza 06.05.2021.
Kako se odrzavaju betonske kade?