Tri miliona evra za sistem grejanja u Trsteniku

30.04.2015. | Tanjug

U Ministarstvu rudarstva i energetike potpisan je Ugovor sa izvođačima radova na rehabilitaciji sistema daljinskog grejanja u Trsteniku, vredan oko 1,7 miliona evra, a lokalna samoupava već je uložila 1,3 miliona evra, saopšteno je iz Opštinske uprave Trstenika.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Zahvaljujući tom ugovoru, čija sredstva obezbeđuje „Nemačka razvojna banka“ (KfW), u okviru ranije odobrenog Projekta revitalizacije sistema daljinskog grejanja i uz već uloženih 1,3 miliona evra od lokalne samouprave, Trstenik će narednu grejnu sezonu dočekati sa energetski efikasnim i najsavremenijim sistemom daljinskog grejanja u Srbiji.

- Da bismo stvorili efikasan sistem, pribegli smo stvaranju novog koncepta grejanja koji podrazumeva izgradnju novih savremenih kotlarnica koje za energent koriste prirodan gas i taj deo posla je već završen. Sada sledi faza kompletne rekonstrukcije toplovodne mreže i izgradnja podstanica koje će izvoditi konzorcijumi „Herc i Feniks“ i „Štrabak Loktor“ sa kojima smo potpisali ugovor – rekao je predsednik opštine Trstenik Miroslav Aleksić.

Aleksić je naveo i da će realizacija celokupnog projekta decentralizacije sistema daljinskog grejanja biti završena do početka nove grejne sezone, kada će Trstenik u potpunosti preći na sistem grejanja na gas.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Maja 19.10.2019.
Gde mogu da nabavim ovakav beton? I po koj...