INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Milutin Folić: Izabrano pet radova za uređenje centra grada

18.03.2015. | Beoinfo

Na javni urbanističko-arhitektonski konkurs za tri centralna gradska trga pristiglo je 30 radova, a žiri je u prvom stepenu izdvojio pet radova, istakao je Milutin Folić, glavni gradski urbanista i predsednik žirija.

Otvoreni, idejni, dvostepeni i anonimni konkurs za uređenje Trga Nikole Pašića, Trga Terazije i Trga republike organizovali su Grad Beograd i „Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda“, u saradnji sa „Društvom arhitekata Beograda“.

- Žiri je izdvojio pet radova za učešće u drugom stepenu za koje ćemo dati sugestije, a u svemu prema raspisu i programu konkursne dokumentacije i konkursnim rokovima. Zadovoljni smo celim procesom, jer je već nakon raspisivanja konkursa dokumentaciju preuzelo više od 50 arhitekata, od čega smo dobili 30 radova i bili u mogućnosti da odaberemo najboljih pet za naredni, drugi stepen.  Zahvaljujem učesnicima i članovima žirija koji su na ovome vredno radili – rekao je Milutin Folić.

Šestočlani žiri sačinjavaju: Milutin Folić, dipl. inž. arh, predsednik žirija, i članovi Nebojša Minjević, dipl. inž. arh, akademik prof. Branislav Mitrović, dipl. inž. arh. prof. Boris Podreka, dipl. inž. arh, prof. dr Eva Vaništa Lazarević, dipl. inž. arh, i zamenik člana žirija Milana Jočić, dipl. inž. arhitekture.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;