Juče je počeo Sajam građevinarstva u Budvi - galerija fotografija

24.09.2009. | eKapija

Na Jadranskom sajmu u Budvi, juče (23. septembar 2009. godine) je svečano otvoren 31. sajam građevinarstva. Sajam je zvanično otvorio Branimir Gvozdenović, ministar za uređenje prostora i zaštitu životne sredine u Vladi Crne Gore, a prisutnima su se obratili i izvršni direktor Jadranskog sajma Rajko Bujković i Zoltan Mešter, državni sekretar Ministarstva za nacionalni razvoj i ekonomiju Republike Mađarske.

- Današnju sajamsku manifestaciju otvaramo u sasvim drugačijem ekonomskom i ukupnom privrednom ambijentu od prošlogodišnjeg. Privredna kretanja u Crnoj Gori u narednom periodu zavisiće od razvoja uticaja globalnih kretanja i mera preduzetih u cilju podrške preduzetništvu, novom ciklusu investiranja i razvojnim planovima i projektima u pojedinim prioritetnim sektorima.

U dokumentu Ekonomske politike za 2009. godinu predviđene su mere podrške i olakšice sa ciljem da se ohrabre investitori i poveća njihova likvidnost. To se odnosi na smanjenje opterećenja na zarade, prevremenu otplatu unutrašnjeg duga, ukidanje naknade za korišćenje građevinskog zemljišta, smanjenje cena električne energije za mala i srednja preduzeća, nastavljanje subvencioniranja najugroženijih kategorija stanovništva, kao i povećanje produktivne kapitalne potrošnje tj. jačanje investicija u infrastrukturu - rekao je Gvozdenović.

Gvozdenović je posebno istakao i zadovoljstvo zbog "značajnog građevinskog poduhvata koji preduzima Jadranski sajam sa svojim domaćim i stranim partnerima i koji će u potpunosti izmeniti sliku dela centra Budve, izgradnjom modernog, multifunkcionalnog sajamsko-kongresnog i hotelskog kompleksa, najviše svetske klase i standarda", navodi se u saopštenju Jadranskog sajma.

Zemlja partner 31. sajam građevinarstva koji okupio preko 360 učesnika iz 30 zemalja, je Mađarska, a sajam će biti otvoren do 27. septembra.

Galerija fotografija (Infonet Group):

 

 

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /slučajan izbor/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Milan 29.03.2020.
Divno..da li neko zna koja je to boja i gde...
Svetlana 23.03.2020.
Postovana ministarka, objasnite nam kako da...
Grada 22.03.2020.
Jesmo li mi gradjani treceg reda
Milan 12.03.2020.
Kolike su dnevnice fizikalaca?
goran 11.03.2020.
"na teritoriji glavnog grada doneto jedno r...