INFONET-468X60-BANNER

Početak izgradnje Doma kulture u Futogu

03.03.2015. | Danas

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je početku izgradnje Doma kulture u Futogu i tom prilikom položio kamen temeljac za budući objekat u Ulici Sime Šolaje. Izgradnju je započelo javno preduzeće „Poslovni prostor“, a za izvođenje radova angažovana je građevinska firma „NPN gradnja“. Ukupna vrednost projekta iznosi više od 35 miliona dinara.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Zahvaljujući aktivnostima KIC „Mladost“, zatim javnom preduzeću „Poslovni prostor“, a uz podršku budžeta Grada Novog Sada, posle sedam godina čekanja, konačno su počeli radovi na izgradnji novog objekta Doma kulture u Futogu. U narednih osam meseci, ovaj velelepni objekat ukupne površine hiljadu kvadratnih metara, biće završen. Mi se trudimo da izvodimo infrastrukturne radove i gradimo nove objekte na celoj teritoriji Novog Sada, kako u gradu, tako i u prigradskim naseljima – napomenuo je Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada.

Ovo je značajna investicija za Futog, a važno je što će osim kulturnih sadržaja prostor biti korišćen i za druge namene, rekao je gradonačelnik i osvrnuo se na to da je u zgradi predviđeno i otvaranje šaltera pošte, prostorije za Udruženje penzionera, kao i drugih sadržaja od značaja za funkcionisanje ovog dela Futoga.

Po završetku izgradnje, objekat će raspolagati sa dve sale namenjene za različite sekcije (folklor, ples, tamburaški orkestar), pomoćnom salom u suterenu objekta, garderobom, toaletima i kancelarijama. S obzirom na to da je ovo zgrada čiji će korisnik biti KIC „Mladost“, sadržaji unutar zgrade biće prilagođeni samom centru, dakle u pitanju će biti prostorije u kojima su smeštene radionice za izradu i ukrašavanje narodnih nošnji, igračke sale, baletske sale i sale za animiranje mladih.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;