INFONET-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

Most kopno-Čiovo izgradiće se kroz godinu dana

09.02.2015. | Seebiz

Predstavnici „Hrvatskih cesta“ i „Viadukta“ potpisali su u petak (6. februar) ugovor o izgranji mosta kopno-otok Čiovo i pristupnih saobraćajnica u vrednosti od 129,5 miliona kuna bez PDV-a, a rok za završetak radova dvadeset meseci od uvođenja izvođača u posao, tj. od 16. februara ove godine. Ukupna vrednost gradnje mosta s pristupnim saobraćajnicama procenjuje se na 230 milionana kuna.

Projektom je predviđena izgradnja podiznoga, rasklopnog mosta s čeličnim rasponskim sklopom ukupne dužine 551,12 metara. Uz most će se graditi prateće pristupne saobraćajnice tako da će ukupna dužina novoizgrađenih puteva i mosta biti 1.850 metara. Po završetku svih radova, korisna širina mosta biće 12 metara, a širina plovnog puta podno mosta 30 metara.

Izgradnjom mosta i prateće putne infrastrukture stvoriće se uslovi za rasterećenje saobraćaja središnjeg gradskog područja Trogira. Novi most s pristupnim saobraćajnicama omogući će i bolju povezanost sa splitskom vazdušnom lukom i obližnjim auto-putem.

- Izgradnja mosta kopno-Čiovo sa pristupnim saobraćajnicama prvi je veći projekat „Hrvatskih cesta“ sufinansiran iz fondova Evropske unije – rekao je na potpisivanju ugovora ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić.

On kaže kako je izgradnja mosta ispunjenje dela obećanja Vlade i Ministarstva stanovništvu Splitsko-dalmatinske županije u pogledu gradnje saobraćajne infrastrukture. Podsetio je i na otvaranje ceste Solin-Klis, skori početak gradnje obilaznice oko Vodica te gradnju obilaznice oko Kaštela koja je već počela.

Hajdaš Dončić naglašava da je priprema infrastrukturnih projekata za sufinansiranje iz evropskih fondova vrlo zahtevna i traje najmanje dve i po godine. Kako je najavio, sledi slanje aplikacije sredinom ove godine za gradnju mosta kopno-Pelješac

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


TOYOTA-300X250-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nikola 03.09.2024.
Prodje jun odavno, djubra i napustenih pump...
Maja Gavric 23.08.2024.
Moram priznati da sam malo zatecena ovim re...
Marko 19.08.2024.
Bravo, i hvala za edukativni tekst
Antihrist 19.08.2024.
Opet Kraljevo osta poslednja rupa na sviral...
Milan 12.08.2024.
Šteta što prvo nije napravljena pruga BG - ...

;