INFONET-468X60-BANNER

Veliki interes za učestvovanje u izgradnji auto-puta od Počitelja do petlje Međugorje

05.02.2015. | JP Autoceste FBiH

JP „Autoceste FBiH“ d.o.o. Mostar obaveštava javnost da je 4. februara okončan prijem aplikacija u postupku pretkvalifikacije izvođača za nabavku radova na izgradnji auto-puta na Koridoru Vc od Počitelja do petlje Međugorje.

Poddeonica Počitelj-Međugorje je duga 11 kilometara i podijeljena je na dva lota: LOT 1 petlja Počitelj-most Počitelj i LOT 2 most Počitelj-petlja Međugorje. Aplikacije za LOT 1 predalo je deset kompanija, a za LOT 2 jedanaest kompanija.

U narednom periodu izvršiće se evaluacija pristiglih aplikacija, te će se pripremiti lista pretkvalifikovanih kompanija koje će biti pozvane da podnesu ponude.

- Na ovoj poddeonici će se graditi najduži most Počitelj na Koridoru Vc koji je dug 975 i visok 85 metara, sa monolitnim stubovima te rasponskom konstrukcijom među stubovima od 147 metara. Most se nalazi severno od grada Počitelja i spaja dve obale reke Neretve, prelazi preko magistralnog puta M-17, železničke pruge i lokalnog puta – izjavio je direktor JP „Autoceste FBiH“ Ensad Karić.

Ukupna vrednost projekta iznosi 100 miliona evra, a sredstva su obezbeđena od „Evropske investicijske banke“ (EIB). Planirano je da će ugovori za izgradnju i nadzor nad izgradnjom biti dodeljeni u junu ove godine. Rok za završetak izgradnje auto-puta na ovoj deonici je 30 meseci. U ranijem periodu izvršen je prijem iskaza interesa za pružanja usluga nadzora nad izvođenjem radova na pomenutoj deonici gde je iskaze interesa predalo 16 kompanija. Poddeonica Počitelj-Međugorje je važna jer se povezuju gradovi Počitelj i Međugorje sa hrvatskom granicom.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;