Veliki interes za učestvovanje u izgradnji auto-puta od Počitelja do petlje Međugorje

05.02.2015. | JP Autoceste FBiH

JP „Autoceste FBiH“ d.o.o. Mostar obaveštava javnost da je 4. februara okončan prijem aplikacija u postupku pretkvalifikacije izvođača za nabavku radova na izgradnji auto-puta na Koridoru Vc od Počitelja do petlje Međugorje.

Poddeonica Počitelj-Međugorje je duga 11 kilometara i podijeljena je na dva lota: LOT 1 petlja Počitelj-most Počitelj i LOT 2 most Počitelj-petlja Međugorje. Aplikacije za LOT 1 predalo je deset kompanija, a za LOT 2 jedanaest kompanija.

U narednom periodu izvršiće se evaluacija pristiglih aplikacija, te će se pripremiti lista pretkvalifikovanih kompanija koje će biti pozvane da podnesu ponude.

- Na ovoj poddeonici će se graditi najduži most Počitelj na Koridoru Vc koji je dug 975 i visok 85 metara, sa monolitnim stubovima te rasponskom konstrukcijom među stubovima od 147 metara. Most se nalazi severno od grada Počitelja i spaja dve obale reke Neretve, prelazi preko magistralnog puta M-17, železničke pruge i lokalnog puta – izjavio je direktor JP „Autoceste FBiH“ Ensad Karić.

Ukupna vrednost projekta iznosi 100 miliona evra, a sredstva su obezbeđena od „Evropske investicijske banke“ (EIB). Planirano je da će ugovori za izgradnju i nadzor nad izgradnjom biti dodeljeni u junu ove godine. Rok za završetak izgradnje auto-puta na ovoj deonici je 30 meseci. U ranijem periodu izvršen je prijem iskaza interesa za pružanja usluga nadzora nad izvođenjem radova na pomenutoj deonici gde je iskaze interesa predalo 16 kompanija. Poddeonica Počitelj-Međugorje je važna jer se povezuju gradovi Počitelj i Međugorje sa hrvatskom granicom.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Bojan 17.09.2020.
Rokovi su prosli...zjape rupe, tu i tamo na...
Andrea 13.09.2020.
Svidja mi se ova ideja ali ne znam koliko j...
Žilijen 09.09.2020.
Da li ima neka informacija o ovom tenderu? ...
Milan 07.09.2020.
Prave prototip koji će moći da skladišti 1k...
Vesna 01.09.2020.
Sadasnji put Paracin-Zajecar-Negotin prolaz...