Petrovaradin: Veliko gradilište u školi „Jovan Dučić“

26.01.2015. | Dnevnik

Osnovna škola „Jovan Dučić“ u Petrovaradinu ovih dana je veliko gradilište, u toku je zamena kompletne fasadne stolarije PVC stolarijom u novijem delu objekta, u starijem delu obavlja se zamena drvenih prozora, dok će neki biti restaurirani, s obzirom na to da je stari deo škole pod zaštitom kao spomenik kulture. Paralelno s tim radovima, kako se koja  prostorija završi – okreči se.

Takođe, u toku je sanacija školskog dvorišta, gde se na klupama zamenjuju dotrajale daske ili se postavljaju nove klupe. Osim toga, uskoro će se obaviti i sanacija jame za skok udalj. Kada radovi budu okončani, što je realno da se dogodi do kraja drugog polugodišta tekuće školske godine, 871 đak petrovaradinske škole boraviće u boljim uslovima nego do sada.

Troškove za pomenute radove snosi Grad Novi Sad, ali su u OŠ „Jovan Dučić“ i sopstvenim snagama uspeli da poboljšaju kvalitet nastave.

Posebno interesentno u toj školi je da je stariji deo objekta sagrađen 1876. godine i sigurno je jedan od najstarijih u Srbiji. Noviji deo sagrađen je šezdesetih godina prošlog veka, a na njemu je letos rekonstruisan krov koji je prokišnjavao.

 

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Bojan 17.09.2020.
Rokovi su prosli...zjape rupe, tu i tamo na...
Andrea 13.09.2020.
Svidja mi se ova ideja ali ne znam koliko j...
Žilijen 09.09.2020.
Da li ima neka informacija o ovom tenderu? ...
Milan 07.09.2020.
Prave prototip koji će moći da skladišti 1k...
Vesna 01.09.2020.
Sadasnji put Paracin-Zajecar-Negotin prolaz...