Petrovaradin: Veliko gradilište u školi „Jovan Dučić“

26.01.2015. | Dnevnik

Osnovna škola „Jovan Dučić“ u Petrovaradinu ovih dana je veliko gradilište, u toku je zamena kompletne fasadne stolarije PVC stolarijom u novijem delu objekta, u starijem delu obavlja se zamena drvenih prozora, dok će neki biti restaurirani, s obzirom na to da je stari deo škole pod zaštitom kao spomenik kulture. Paralelno s tim radovima, kako se koja  prostorija završi – okreči se.

Takođe, u toku je sanacija školskog dvorišta, gde se na klupama zamenjuju dotrajale daske ili se postavljaju nove klupe. Osim toga, uskoro će se obaviti i sanacija jame za skok udalj. Kada radovi budu okončani, što je realno da se dogodi do kraja drugog polugodišta tekuće školske godine, 871 đak petrovaradinske škole boraviće u boljim uslovima nego do sada.

Troškove za pomenute radove snosi Grad Novi Sad, ali su u OŠ „Jovan Dučić“ i sopstvenim snagama uspeli da poboljšaju kvalitet nastave.

Posebno interesentno u toj školi je da je stariji deo objekta sagrađen 1876. godine i sigurno je jedan od najstarijih u Srbiji. Noviji deo sagrađen je šezdesetih godina prošlog veka, a na njemu je letos rekonstruisan krov koji je prokišnjavao.

 

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Milan 09.10.2019.
Da, sve je to lepo u teoriji. Međutim kao i...
Maxs 24.09.2019.
Pa neka plate 50€ i neka prijave radnike na...
Darko 23.09.2019.
Teško da će neko južno od Save da se vraća ...
Шумадинац 16.09.2019.
1. Смедерево - Зрењанин - Кикинда - Хоргош....