Počinje gradnja kolektorske mreže u Subotici

22.01.2015. | Dnevnik

Nakon više decenija čekanja Subotičani koji žive u mesnim zajednicama koje se naslanjaju na gradske imaće rešen problem sa otpadnim vodama. Izgradnjom kolektora 7 rešiće se problem stanovnika Železničkog naselja i Makove sedmice.

Goran Mijatović iz JKP „Vodovod i kanalizacija“ zadužen za realizaciju projekta upravljanja vodama u Subotici kaže da je sve spremno za izgradnju kolektora 7 i 2, a u narednih dvadesetak dana se očekuje i potpisivanje ugovora za izgradnju cevovoda u Lošinjskoj ulici i povezivanje istočno-zapadnog magistralnog voda.

- Radovi na izgradnji kolektora 7 počinju u februaru, a kolektora 2 krajem aprila. U septembru prošle godine potpisan je ugovor sa izvođačem radova preduzećem „Graditelj NS“ u vrednosti od 5,1 milion evra i proteklih meseci urađeni su svi pripremni radovi. Zvanični datum za početak izgradnje je 1. februar, a konkretni radovi se očekuju krajem meseca. Završena je javna nabavka i za izgradnju magistalnog voda u Lošinjskoj ulici i povez istočno-zapadnog magistralnog voda. Ukoliko sve bude teklo po planu sredinom februara bi trebalo da se potpiše ugovor sa izvođačem radova – kaže za „Dnevnik“ Goran Mijatović.

Radovi za kolektor 2 i magistralni vod se finansiraju iz kredita kojim se Grad zadužio u iznosu od 11 miliona evra, od čega će za ovaj deo biti utrošeno 5,1 milion evra. Drugi deo novca koristiće se za izgradnju fabrike vode. Oba projekta radiće se uporedo.

Rok za završetak pomenutih kolektora je 23 meseca, što znači do kraja 2016. godine, kada se očekuje da bude završen tehnički prijem i dobijanje upotrebne dozvole.Što se tiče drugog projekta rok za završetak radova je proleće iste godine.

 

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Milan 09.10.2019.
Da, sve je to lepo u teoriji. Međutim kao i...
Maxs 24.09.2019.
Pa neka plate 50€ i neka prijave radnike na...
Darko 23.09.2019.
Teško da će neko južno od Save da se vraća ...
Шумадинац 16.09.2019.
1. Смедерево - Зрењанин - Кикинда - Хоргош....
Darko 09.09.2019.
Po zakonu za sve nelegalno izgrađene objekt...