Arhitekte iz Srbije osvojile tri od ukupno devet nagrada na regionalnom arhitektonskom konkursu

23.12.2014. | Gradjevinarstvo.rs

Regionalni konkurs za arhitekte „Ceresit Facade Award“, koji je ove godine najavljen na Mikser festivalu, završen je 31. oktobra. Predstavnici Srbije, Miloš i Radica Nedić, Zoran Nikolić i Miroljub Stanković osvojili su prva mesta, dok je Vladimir Lojanica osvojio drugo mesto.

Od ukupno 79 radova iz 20 zemalja Evrope, najbolje je odabrao internacionalni žiri u čijem sastavu su bili predstavnici evropskih univerziteta, renomirane arhitekte i top menadžment kompanije Henkel. Ukupni nagradni fond iznos 24.000 evra, a nagrade će biti uručene na sajmu građevine BauMünchen, 21. i 22. januara 2015. godine u Minhenu.

Od ukupno 79 radova koji su učestvovali u konkursu, predstavnici iz Srbije osvojili su priznanja u dve od tri kategorije. U kategoriji stambenih objekata sa manje od pet stambenih jedinica, prvo mesto osvojio je rad Miloša i Radice Nedić (N4A studio). U kategoriji stambenih objekata sa više od pet stambenih jedinica prvo mesto pripalo je Zoranu Nikoliću i Miroljubu Stankoviću (KontraStudio), a drugo Vladimiru Lojanici (Proaspekt). Pored radova iz Srbije, glavne nagrade u sve tri kategorije konkursa dodeljeni su radovima arhitekata iz Rusije i Bugarske. Treća kategorija takmičenja, u okviru koje nije bilo dobitnika iz Srbije, obuhvatala je objekte koji nisu stambeni.

„Ceresit Facade Award“, evropski konkurs za profesionalne arhitekte, predstavlja jedinstvenu platformu za promovisanje inovativnih i kreativnih rešenja upotrebom ETICS Ceresit fasadnih sistema. Konkurs će i u narednim godinama pružati priliku arhitektama za promociju na evropskom tržištu i osvajanje vrednih nagrada. Maja Lalić, kreativna direktorka Mikser festivala i predstavnik Srbije u žiriju ove godine, istakla je veliko zadovoljstvo uspehom koji su radovi iz naše zemlje ostvarili i snažnim utiskom koji su ostavili na sve predstavnike žirija.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Bojan 17.09.2020.
Rokovi su prosli...zjape rupe, tu i tamo na...
Andrea 13.09.2020.
Svidja mi se ova ideja ali ne znam koliko j...
Žilijen 09.09.2020.
Da li ima neka informacija o ovom tenderu? ...
Milan 07.09.2020.
Prave prototip koji će moći da skladišti 1k...
Vesna 01.09.2020.
Sadasnji put Paracin-Zajecar-Negotin prolaz...