INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Kvalitetna saobraćajnica za radnu zonu Bele Crkve

11.12.2014. | Dnevnik

Betonski put napravljen pre više decenija za potrebe fabrike pločica „25. Maj”, sada vodi prema industrijskom parku Bele Crkve i zamenjen je modernom saobraćajnicom u dužini od oko pet stotina metara.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Početkom ove godine „Direkcija za izgradnju“ Bele Crkve aplicirala je kod Ministarstva za lokalnu samoupravu sa projektom uređenja Jezerske ulice, izuzetno važnim zbog prilaza industrijskom parku. Posle rekonstrukcije Vlade, konkurs za unapređenje rada i ambijenta u industrijskim zonama je prebačen na Ministarstvo privrede i nekon nešto duže prepiske, sredstva za rekonstrukciju ove saobraćajnice su odobrena, i usledio je postupak javne nabavke.

- Kako su vremenski uslovi išli na ruku izvođaču radova, preduzeću „Vojvodina put”, radovi su upravo završeni. Vrednost ovog posla je 7,85 miliona dinara, od čega je Ministarstvo učestvovalo sa 4,3 miliona, a preostalo je finansirala Opština Bela Crkva – rekao je Šiman Irović, direktor „Direkcije za izgradnju“ Bele Crkve.

Radovi su obavljeni na već postojećoj betonskih podlozi dužine oko pet stotina metara, uz debljinu asfalta od sedam centimetara i proširenje puta do šest metara. Svi parametri prilikom projektovanja i izvođenja radova, kako je Šiman Irović naglasio, su bili primereni funkciji saobraćaja valikih i teških kamiona koji se pojavljuju u industrijskoj zoni.

Preostalo je da se u industrijskoj zoni asfaltiraju pristupni putevi do fabrike „Flamat” i ostalih parcela, i Irović očekuje da će, ukoliko vremenski uslovi dozvole i ovi radovi biti realizovani do kraja godine.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;