Beograd: Glavni kolektor u Urovcima i Krtinskoj za pola godine

13.10.2014. | Tanjug

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas (13. oktobar 2014.) u Obrenovcu da bi u narednih šest meseci u potpunosti trebalo da budu završeni radovi na izgradnji glavnog kolektora i dve fekalne crpne stanice – Urovci i Krtinska, čija vrednost iznosi 63 miliona dinara.

 

On je, obilazeći radove sa predsednikom opštine Obrenovac Miroslavom Čučkovićem, podsetio da su radovi započeli u septembru, da teku po planu i u narednih šest očekuje se da kolektor i crpne stanice budu u potpunosti završene.

- Nakon toga, stvaraju se uslovi za ova dva naselja da dobiju sekundarnu kanalizaciju i da ona ide do svake kuće i doma u tim naseljima, kako bi u potpunosti rešili problem u ovom delu Obrenovca – rekao je Mali.

On je podsetio da su poslednjih nekoliko meseci grad, opština i Vlada Sbije zajedno radili na obnovi infrastrukture koja je bila oštećena prilikom poplava, dodajući da se ne radi samo na obnovi nego i na izgradnji infrastrukture koja je Obrenovcu nedostajala.

- To je značajno za sve a posebno za stanovnike Obrenovca, da vide da nije reč samo o obnovi nego i da se razmišlja o njihovoj budućnosti – istakao je Mali.

On je podsetio da je problem kanalizacije jedan od većih, ne samo opštine Obrenovac, već i grada Beograda, podsećajući da gotovo trećina grada nema kanalizaciju.

- Mi u ovom trenutku pravimo planove, zajedno sa „Direkcijom za građevinsko zemljište“ i „Beogradskim vodovodom i kanalizacijom“ i strategiju obnove vodovodne i kanalizacione mreže u Beogradu a takođe i izgradnju onog što nedostaje. To su velike investicije vredne stotine miliona evra. Vrlo aktivno radimo na tome da se obezbede izvori finansiranja koji bi nam omogućili realizaciju svih investicija – rekao je Mali.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Darko 22.01.2019.
Sve je to lepo, ali Vinča je praistorijsko ...
Ognjen 15.01.2019.
Ja radim te krovove deset godina i nikad ni...
Cacanin 31.12.2018.
Gos Janko vi pričate o radniku koji radi na...
Darko 31.12.2018.
Zakoni postoje, ali se ne poštuju. Sem jedn...
janko 21.12.2018.
Da su tolike dnevnice u Srbiji, nebi niko i...