INFONET-468X60-BANNER

Bajatović: Radovi na „Južnom toku“ krajem oktobra (video)

29.09.2014. | Tanjug

Direktor JP „Srbijagas“ Dušan Bajatović izjavio je da očekuje da će radovi na gradnji „Južnog toka“ početi krajem oktobra ili početkom novembra, a sada se „ide ka dozvoli za pokretanje gradnje“.

Bajatović je, otvarajući multimedijalnu izložbu „Ujedinjujući Evropu“, u kojoj je na specijalizovanom kamionu postavljena multimedijalna oprema za predstavljanje „Južnog toka“, rekao da su finansijska sredstva za izgradnju „Južnog toka“ obezbeđena.

- Kapacitet od 41 milijarde kubnih metara gasa u Srbiji nije menjan jedino što je pretrpelo male izmene jeste da će izlaz „Južnog toka“ iz Srbije biti kod Subotice, a ne kod Sombora – rekao je Bajatović.

On je dodao da to ništa bitnije neće promenti, pogotovo kada je kapacitet gasa u pitanju. Prema njegovim rečima glavni teret finansiranja „Južnog toka“ snosiće „Gasprom“, a 40 odsto radova u Srbiji na izgradnji „Južnog toka“ radiće domaća građevinska operativa.

- Imamo priliku da naši majstori, ali i naši instituti i projektni biroi imaju dobar aranžman u ovom projektu – rekao je Bajatović.

On je kazao da je definitivno da će građnje „Južnog toka“ biti, dodajući da će se „Južni tok“ graditi i kroz Bugarsku i da će taj projekat, posle tamošnjih izbora, i u toj zemlji imati podršku.

- Ovo ne pričam napamet, jer od sedam izbornih lista prijavljenih za predstojeće izbore u Bugarskoj, njih šest se kune u „Južni tok“ i pohvaljuje taj projekat – pojasnio je Bajatović.

On je rekao da ne postoji globalno tržište gasa, već da postoje globalne kompanije, kao što je „Gasprom“ i podsetio je da je „Gasprom“ strateški partner „Srbijagasa“.

- Imamo strateškog partnera koji je ostvario godišnju dobit od 62,4 milijarde evra, što je pet puta više od državnog budžeta Srbije – rekao je Bajatović objašnjavajući snagu „Gasproma“ i koliko značajnog partnera ima „Srbijagas“.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


MERIS
MERIS
BEOGRAD-PALILULA
www.meris.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;