INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Počela restauracija golubačke tvrđave

18.09.2014. | Tanjug

Ministar trgovine i turizma Rasim Ljajić je, zajedno sa šefom delegacije EU Majkom Devenportom, predstavnicima austriske agencije Ada i Predsednikom opštine Golubac, simbolično, puštanjem golubova, označio početak restauracije golubačke tvrđave iz 14. veka. Ministar je istakao da se završetak kompletnih radova očekuje za dve godine, tačnije u julu 2016. i zahvalio EU za projekat koji vredi 6,6 miliona evra.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Ljajić je naveo da će biti obnovljeno 10 kula, bedemi, zidovi a biće izmešten i put sa izgradnjom novog tunela. On je istakao, da je ova restauracija značajna jer je prvi put kompletna a pre toga je delimično rađena samo jednom i to sedamdesetih godina, a treba imati u vidu da je izgrađena u 14. veku.

On je ocenio da je ona odlična osnova za dalji razvoj turizma, i dodao „želimo da stvorimo turistički brend Golubačka tvrđava, ali takođe da uputimo i poziv svim potencijalnim investitorima da kroz model javnog privatnog partnerstva dalje stvaramo preduslove za razvoj turizma, izgradnjom pre svega restorana i smeštajnih kapaciteta, bungalova i hotela“.

Ljajić je naveo da Dunav zauzima veoma značajno mesto u strategiji razvoja turizma, predočavajuci da je od 14 master planova, četiri vezano za Dunav i njegov potencijal.

- Želimo da se kroz ovaj projekat razvijaju mala i srednja preduzeća, i da preduzetnici vide svoj interes u ulaganjima i da će doprineti razvoju čitavog kraja, jer turizam za sobom povlači i druge privredne grane – napomenuo je Ljajić.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;