INFONET-468X60-BANNER

POLET-970X250-BANNER

„Beovoz“ ponovo vozi do Valjeva

17.09.2014. | Novosti

Završena je sanacija dela pruge Beograd-Bar između Lazarevca i Lajkovca, oštećenog u majskim poplavama, a „Beovoz“ do Valjeva će početi da saobraća naredne nedelje. Tender za izvođača radova na rekonstrukciji pruge od Valjeva do Gradca, koja je takođe oštećena u majskom povodnju, biće raspisan sledeće nedelje, a radovi bi trebalo da budu okončani do srpske Nove godine.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

U rekonstrukciju 1,1 kilometar pruge na deonici Lazarevac-Lajkovac i izgradnju novog betonskog propusta širokog pet metara, koje je u maju odnela nabujala reka Kolubara, uloženo je oko 51 milion dinara. Ukupna šteta od poplava procenjena je na oko 75 miliona dinara.

- Vlada Srbije i te kako će da posveti pažnju razvoju saobraćaja, posebno železnice – najavila je u Zorana Mihajlović, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prilikom posete gradilištu na Barskoj pruzi kod Lajkovca. - Strateški pravac za železnicu je izgradnja novih i rekonstrukcija postojećih pruga, ali i reformisanje preduzeća. Plan je da vozovi „Železnica Srbije“ više ne idu prosečnom brzinom od 42 kilometra na čas.

Studija

- U narednih nekoliko godina imaćemo studije izvodljivosti i početi da radimo glavni projekat strateški značajne pruge Beograd-Budimpešta – kaže ministarka Mihajlović.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


TOYOTA-300X250-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nikola 03.09.2024.
Prodje jun odavno, djubra i napustenih pump...
Maja Gavric 23.08.2024.
Moram priznati da sam malo zatecena ovim re...
Marko 19.08.2024.
Bravo, i hvala za edukativni tekst
Antihrist 19.08.2024.
Opet Kraljevo osta poslednja rupa na sviral...
Milan 12.08.2024.
Šteta što prvo nije napravljena pruga BG - ...

;