INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Finska kompanija počela izgradnju nove hale u Smederevu

05.09.2014. | Tanjug

Polaganjem kamena temeljca danas je u Smederevu finski proizvođač kablovskih setova za komercijalna vozila PKC grupa počeo izgradnju novog proizvodnog pogona površine 19.200 kvadratnih metara, a premijer Aleksandar Vučić je rekao da će Srbija sve svoje obaveze prema investitorima ispunjavati tačno i na vreme i da time pokazuje da je pouzdan i ozbiljan partner i zemlja u koju vredi ulagati.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Vučić se na ceremoniji polaganja kamena temeljca zahvalio finskim partnerima i prijateljima što poštuju sve što su ugovorilili i, kako je istakao, rade vredno i marljivo. Najavljujući da će 31. decembra radnici ući u nove hale, te da rok za gradnju ističe 7. decembra, Vučić je rekao da je u tom smislu zamolio izvođače da obave posao na najbolji mogući način i „da uradimo i završimo ono što je naše“.

Finski ambasador Peka Orpana čestitao je svima koji su uključeni u projekat na čelu sa premijerom Vučićem, dodajući da je srećan što je PKC izabrao Srbiju kao jednu od glavnih proizvodnih lokacija.

Predsednik kompanije PKC grup Mati Hjutiajnen rekao je da mu je čast i privilegija da poželi dobrodošlicu na ceremoniju kojom se proslavlja prekretnica u poslovanju kompanije u Srbiji.

- Ovo je radosna prilika i danas kada postavljamo kamen temeljac svesni smo da su za postizanje ovog cilja potrebni saradnja i pažljivo planiranje – rekao je Hjutiajnen.

On je naglasio da je danas, kada se postavlja kamen temeljac, PKC u stvari daleko od početka projekta, jer su mnogi koraci već preduzeti, a u tom kontekstu je naveo da je PKC pre 10 meseci doneo investicionu odluku o ulaganju u Srbiju, a danas već zapošljava 250 ljudi.

Kamen temeljac položili su premijer Srbije Aleksandar Vučić, gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović i predsednik kompanije PKC grup Mati Hjutiajnen, u prisustvu finskog ambasadora Peke Orpane. Halu gradi grad Smederevo iz sopstvenih sredstava, odnosno kredita banke, za finsku kompaniju sa kojom je sklopio desetogodišnji ugovor o zakupu hale.

Visina sredstava predviđenih za gradnju fabrike je 682 miliona dinara, a fabriku gradi konzorcijum smederevskih firmi u kojima će biti posla za oko 350 ljudi. Rok za završetak hale i predaju novom zakupcu je kraj ove godine.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;