INFONET-468X60-BANNER

Nadzor nad radom „Građevinske direkcije Srbije“ (video)

01.09.2014. | Tanjug

Potpredsednica Vlade, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je da će  početi nadzor nad radom „Građevinske direkcije Srbije“.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Ministarstvo će zajedno sa inspekcijskim službama da se pozabavi radom „Direkcije“ i to ne samo trenutnim problemima vezanim, na primer, za zgrade koje tonu u naselju Braće Jerković ili za „smrdljive zgrade“ u naselju Mileva Anštajn, rekla je Mihajlović novinarima u pauzi razgovora sa građanima koji su u velikoj meri prigovarali baš na rad „Direkcije“.

Ona je podsetila da je Ministarstvo, kada su u pitanju „smrdljive zgrade“ naložilo da se ljudima obezbede stanovi, a da se problem rešava i kod nadležnih organa, jer, kako je rekla, ljudi moraju da imaju mogućnost da žive u zdravim stanovima.

- Koliko sam upoznata, podignute su određene prijave – rekla je Mihajlović u Skupštini grada Beograda i navela da su se građani, osim na rad „Direkcije“ žalili i na probleme vezane za legalizaciju, izdavanje građevinskih dozvola, životnu sredinu, splavove, električnu energiju i da 80 odsto njih dobije odmah informaciju.

Ona je novinarima rekla i da ima zamerke na rad prethodnika u Ministarstvu, jer ni nakon tri meseca od kada je preuzela to Ministarstvo, ne mogu da kompletiraju arhivu, ni da skupe sve ugovore.

- Da bi kao ministarka znala da li ugovor postoji ili ne, a da ne govorim o nekim drugim stvarima – rekla je ona očekujući da se ovim pozabave i drugi nadležni organi i kao drastičan primer nezadovoljstva navela deonicu Ub-Lajkovac.

- Neko je potpisivao ugovor u trenutku kada nije imao saznanje da li će i kada će nešto da se gradi – rekla je ona i navela da nastavlja praksu razgovora sa građanima, jer je to fantastičan nacin da u realnosti vidimo probleme i da kroz određene pravilnike i zakonska resenja pokušamo da ih rešimo.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;