Oplatol nije uzrok problema „smrdljivih zgrada“ (video)

27.08.2014. | Tanjug

Direktor preduzeća „Ekosekund“ Radivoje Petrović izjavio je da ta firma nije prodala ni jedan litar tečnosti Oplatol izvođačima, podizvođačima i investitoru radova u naselju dr Ivan Ribar i odbacio kao neosnovane špekulacije da ta tečnost može biti uzrok zdravstvenih problema stanara „smrdljivih zgrada“ u ulici Mileve Ajnštajn.

Odgovarajući na medijske optužbe da je Oplatol uzrok zdravstvenih problema sranara „smrdljivih zgrada“, Petrović je objasnio da je Oplatol tečnost koja se dobija od recikliranog ulja i nema nikakav miris i koristi se za premazivanje oplata u građevinarstvu, za livenje betonskih konstrukcija, a ne za premazivanje zidova i plafona u kojima žive i borave ljudi.

Oplatol ne može biti uzrok zdravstvenih problema stanara „smrdljivih zgrada“ u ulici Mileve Ajnštajn, jer sadrži upola manje štetnih materija od dozvoljenog, rekao je Petrović na konferenciji za novinare i dodao da ni Oplatol drugih proizvođača ne mogu biti uzrok zdravstvenih problema i izvor neprijatnih mirisa.

Petrović je rekao da je izvršena vanredna inspekcijska kontrola, koja je naložila vanredne analize i utvrđeno je da je Oplatol bezbedan za upotrebu.

- Na VMA je izvršen vanredni pregled urina svih zaposlenih u „Ekosekundu“, da bi se utvrdilo da li su na njih ostavile posledice „smrdljive zgrade“ i Oplatol i prvi nalazi su u granicama normale – rekao je Petrović i napomenuo da će do kraja nedelje na VMA biti obavljeno testiranje urina zaposlenih na prisustvo fenola.

Petrović je izrazio sumnju u dobre namere „Građevinske inspekcije Republike Srbije“, koja je „Ekosekund“ u medijima dovela u vezu sa problemima na zgradama u ulici Mileve Ajnštajn, bez ikakvih osnova.

Pravni savetnik Đorđe Simić je rekao da je Oplatol odlukom inspekcije stavljen van prometa i naređena je vanredna analiza, zbog sumnje da je otrovan, ali je su ispitivanja pokazala da je proizvod potpuno ispravan i čeka se odobrenje da ponovo počnje njegova prodaja.

Direktor „Emogradnje“ Emir Omanović rekao je da je u „Gradskom zavodu za javno zdravlje“ rađena analiza betona, na kojem su nađeni tragovi „Ekosekundovog“ Oplatola i koji je izvor neprijatnih mirisa i zatražio od predstavnika „Ekosekunda“ da se uključe u rešavanje ovog problema, a ne da samo negiraju krivicu.

Omanović je preneo da je u junu njegova Emogradnja prvi put na gradilištu upotrebila „Ekosekundov“ Oplatol i kaže da strepi da li će to izazvati probleme budućim stanarima.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


TKK BEOGRAD
TKK BEOGRAD
BEOGRAD-ZEMUN
www.tkk.rs

ILGRAD
ILGRAD
BEOGRAD-PINOSAVA
www.ilgrad.rs

ALFATERM
ALFATERM
ČAČAK-LJUBIĆ
www.alfaterm.rs

BAUMIT SERBIA
BAUMIT SERBIA
BEOGRAD-KALUĐERICA
www.baumit.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Milan 18.05.2020.
Koja je preporucena debljina osb ploce kad ...
Darko 11.05.2020.
Još jedan razlog više da se pravi autoput R...
Шумадинац 11.05.2020.
И тако сваке године по 10 дана? Занимљив си...
Milan 07.05.2020.
Kome ili gde se javiti za obuku i materijal...
Shumar 25.04.2020.
''Ponosan sam na Službu glavnog urbaniste k...