Pokrajina učestvuje u izgradnji bazena u Srbobranu

11.08.2014. | E-kapija

Članovi pokrajinske vlade prihvatili su na prošlonedeljnoj sednici predlog sporazuma o saradnji između Vlade Vojvodine, opštine Srbobran i Saveza samostalnih sindikata Vojvodine, u pripremi i organizaciji Sportske olimpijade radnika Vojvodine, koja će biti održana 2015. godine u Srbobranu.

U okviru sporazuma, planira se kapitalna investicija koja se odnosi na izgradnju bazena u Srbobranu, kroz zajedničke aktivnosti i ulaganja opštine Srbobran i Vlade Vojvodine.

Prema planu uobličenom na sastanku Miroslava Vasina, pokrajinskog sekretara za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova, i Zorana Mladenovića, predsednika opštine Srbobran, opština Srbobran trebala bi da u 2014. godini izdvoji 24 miliona dinara za izradu projektne dokumentacije i početne radove na izgradnji, dok bi pokrajina obezbedila parcelu kraj hotela "Elan" na kojoj će se graditi bazen. U 2015. godini iz opštinskog budžeta bi se izdvojilo 50 miliona dinara, a iz pokrajinskog 110 miliona dinara za završetak bazena.

- Dobili smo uveravanja da bi bazen bilo moguće napraviti za pet meseci. Bio bi zatvorenog tipa, dimenzija 25 sa 12 metara, funkcionisao bi u suvlasničkom odnosu, a bio bi predat na upravljanje opštini Srbobran - rekao je Mladenović i dodao da su sredstva za prvi deo radova obezbeđena. Prema njegovim rečima, izgradnja bazena bi znatno olakšala potragu za partnerom za obnovu hotela.

- Nije isto tražiti strateškog partnera kada znate da kraj hotela imate dva teniska terene, košarkaški teren, modernu sportsku salu i bazen, ili kada toga nema. Prvi korak je izgradnja zatvorenog bazena, a predviđa se izgradnja i dva otvorena bazena i jednog za decu, pri čemu bi jedan otvoreni mogao biti sa termalnom vodom - rekao je Mladenović.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Milan 18.05.2020.
Koja je preporucena debljina osb ploce kad ...
Darko 11.05.2020.
Još jedan razlog više da se pravi autoput R...
Шумадинац 11.05.2020.
И тако сваке године по 10 дана? Занимљив си...
Milan 07.05.2020.
Kome ili gde se javiti za obuku i materijal...
Shumar 25.04.2020.
''Ponosan sam na Službu glavnog urbaniste k...