INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

U septembru prostorni plan za „Beograd na vodi" (video)

29.07.2014. | Tanjug

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali najavio je da će od 1. avgusta krenuti aktivniji radovi na rešavanju pravno-imovinskih problema na prostoru koji će obuhvatiti „Beograd na vodi“, a da bi u septembru trebalo da bude predstavljen prostorni plan koji će biti na javnom uvidu.

Ilustacija (Foto: Pixabay.com)

Mali je, na prijemu za predstavnike 12 srpskih firmi koje su učestvovale u rekonstrukciji zgrade „Beogradske zadruge“, rekao da će danas i sutra biti održani sastanci sa predstavnicima arapskih investitora, kompanije „Igl hils“ oko urbanizma i planskih dokumenata.

- Očekujem da ćemo u septembru izaći sa prostornim planom koji će biti dat na javni uvid za komentare. Urbanizam i priprema planskih dokumenata idu svojim tokom – rekao je Mali.

On je precizirao i da će se od 1. avgusta aktivnije raditi na uklanjanju nelegalnih objekata u Savskom amfiteatru, navodeći da su do danas uklonjena četiri nelegalna objekta i da nadležne službe rade svoj posao u toj oblasti.

- Od 1. avgusta krenućemo sa uklanjanjem naredna tri objekta i polako radimo sve neophodne stvari da bi se stvorili preduslovi da se projekat Beograd na vodi realizuje i da se krene u izgradnju na proleće sledeće godine – rekao je Mali.

Gradonačelnik je naveo da je do danas uklonjeno 13 kilometara pruge sa prostora Savskog amfiteatra, dok je, govoreći o renoviranoj zgradi „Beogradske zadruge“, rekao da ju je od otvaranje, pre oko mesec dana, posetilo više od 20.000 građana, koji su želeli da vide ne samo renovirano zdanje u Karađorđevoj ulici, nego i kako izgleda projekat „Beograd na vodi“. Gradonačelnik je ponovio i da je jedan od prioriteta kako gradske, tako i republičke vlasti projekat „Beograd na vodi“.

On se na prijemu zahvalio predstavnicima kompanija koje su učestvovale u rekonstrukciji Beogradske zadruge i koji su, kako je rekao svojim trudom i radom uspeli da posao završe u rekordnom roku i na kvalitetan način.

- Time smo pokazali da imamo građevinsku industriju koja je sposobna da uradi posao brzo i kvalitetno i na taj način ispuni zahteve, u ovom slučaju investitora iz UAE – rekao je Mali.

On smatra i da je gradska uprava pokazala da može brzo i efikasno da radi i izdaje potrebne dozvole što je najbolji i jedini način na koji može da se ide dalje.

- Mi ćemo se i u narednom periodu truditi da zadržimo isti nivo efikasnosti, a to je da u što kraćem periodu zajedno sa izvođačima na zahtev investitora budemo efikasni, dajemo potrebne dozvole i saglasnosti kako bi se projekti završavali u najkraćem mogućem roku i bili kvalitetni – podvukao je Mali.

Gradonačelnik se zahvalio i predstavnicima gradskih preduzeća i republičkih organa na dosadašnjem angažovanjuu u vezi sa projektom „Beograd na vodi“. Firme koje su učestvovale u rekonstrukciji Beogradske zadruge su: „Minel-Schreder“, „LDC Eurolux“, „AS Commerce-Stan“, „MLS Exing“, „Gras Garden“, „Millenium team“, „Koto“, „Vladex“, „Šiping“, „Viacom VS“ i AGS.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;