INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Inovativna poslovna zgrada u Madridu

29.06.2021. | Gradjevinarstvo.rs

Poslovna četvrt u Madridu dobiće još jednu zgradu, malo drugačiju po formi i karakteristikama od standardnih ovog tipa. Nalaziće se na poslednjoj neizgrađenoj parceli u ovom delu grada. Projekat za objekat španskog lanca robnih kuća El Corte Ingles uradio je Heatherwick Studio i razvio u saradnji sa CLK architects i BAC Engineering Consultancy Group. "Castellana 69" je prvi poduhvat ove firme u Španiji.

Castellana 69

"Castellana 69" (Foto: Lotoarchilab)

Ono što ovu poslovnu zgradu razlikuje jeste održivi dizajn koji radni prostor čini podobnijim i humanijim za boravak. U projekat su ukomponovani elementi strategije održivosti uz istovremeno promovisanje nove vizije radnog prostora. Sociološki i ekološki aspekti projekta stavljeni su u prvi plan radi na stvaranja stimulativnog okruženja koje karakterišu fleksibilnost i reakcija na promenjive obrasce rada.

Castellana 69

"Castellana 69" (Foto: Lotoarchilab)

Ekološka posvećenost ogleda se i kroz zeleno dvorište unutar objekta koje povezuje i stvara neometani protok između unutrašnjosti i spoljašnjosti. Za izgradnju je planirano da budu korišćeni održivi materijali i prirodni resursi. Objekat će imati inovativnu fasadu, dok će ga odlikovati i ugljenična neutralnost. Početak izgradnje se očekuje sledeće godine, a završetak 2024.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;