Unapređena kultna radna stolica „Aeron“

25.10.2016. | Dezeen

Herman Miller je predstavio novu verziju svoje najprodavanije „Aeron“ stolice, koja je unapređena kako bi bila prilagodljivija različitim tipovima tela.

„Aeron“ stolica prvi put je predstavljena 1994. godine i jedna je od najpoznatijih proizvoda američke kompanije sa više od sedam miliona prodatih komada u 134 zemalje.

Za razliku od drugih kancelarijskih stolica na tržištu u to vreme, dizajneri Bill Stumpf i Don Chadwick su odlučili da „skinu“ stolicu od pene i umesto da se odluče za naslon od tkanja, stvorili su ono što Herman Miller opisuje kao „pravu mašinu za sedenje".

„Nije imala kožu, nije imala penu, nije imala presvlake – kršila je sva ta pravila", rekao je Chadwick. „Stolica je predstavljala potpuno novu eru tehnologije pravljenja i korišćenja stolica, a mi sa time nastavljamo i danas."

Nova verzija stolice zadržala je isti oblik, ali je unapređena novim sistemom suspenzije i revidiranim nagibnim mehanizmom koji bolje odgovaraju različitim vrstama i aktivnostima tela.

Promenom nagiba za 1,8 stepeni napred, bolje se podržava telo u uspravnom položaju a takođe se pruža i širi spektar položaja.

Naslon stolice je izrađen od tehničke tkanine pod nazivom „Pellicle“ i ima osam različitih zona položaja.

Najzategnutija zona pruža čvrstu podršku, dok je najlabavija zona prilagođava kostima kada se sedi i ravnomerno raspoređuje težinu.

„Stolica više reaguje, osetljivija je na telesnu težinu i veličinu tela", rekao je Chadwick.

„Njen životni vek će biti mnogo duži zbog njene održivosti. Izbor materijala, kvalitet završne obrade i uklapanje su veoma važni."

Nova  „Aeron“ stolica je sada dostupna da se poruči u Severnoj Americi, Latinskoj Americi i Meksiku, na Bliskom istoku i u Africi. Dok će u Velikoj Britaniji i Evropi biti u prodaji tek u januaru 2017. a u Aziji u februaru 2017. godine.

Herman Miller je osnovao DJ De Pree 1923. i nazvao ga po tastu, koji mu je dao pozajmicu za start-up investiciju. Skoro  jedan vek, on je bio odgovoran za mnoge legendarne komade nameštaja, uključujući „Noguchi“ sto i „Eames Lounge“ stolicu.

Nedavno je američka kompanija pokrenula kancelarsijki nameštaj sa podesivom strukturom napravljen od lagane pene i stolice dizajnirane za „nervozne i uznemirene“.

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


DECOR FOIL
DECOR FOIL
BEOGRAD

BAN-INOX
BAN-INOX
STARA PAZOVA-NOVI BANOVCI
www.ban-inox.rs

MOGAL
MOGAL
BEOGRAD-ZEMUN
www.mogal.rs

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Milan 09.10.2019.
Da, sve je to lepo u teoriji. Međutim kao i...
Maxs 24.09.2019.
Pa neka plate 50€ i neka prijave radnike na...
Darko 23.09.2019.
Teško da će neko južno od Save da se vraća ...
Шумадинац 16.09.2019.
1. Смедерево - Зрењанин - Кикинда - Хоргош....
Darko 09.09.2019.
Po zakonu za sve nelegalno izgrađene objekt...