INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Najviša stambena kula u Zapadnoj Evropi

03.03.2016. | Eric Oh | Arch Daily

Najnoviji projekat firme HOK „Hertsmere House“ u oblasti West India Quay u okviru moderne londonske poslovne četvrti Canary Wharf je odobren od strane članova Tower Hamlets komisije za strateški razvoj  (Tower Hamlets’ Strategic Development Committee). Sa 67 spratova i visinom od 789 stopa (približno 240 metara) „Hertsmere House“ će biti najviša stambena kula u Zapadnoj Evropi. Dizajn inspirisan laticama cveća ima za cilj da da jedinstvenu dopunu londonskom horizontu.

Razvijena od strane firme Greenland Group ova stambena kula „Hertsmere House“ će obezbediti 861 privatan i pristupačan dom, kao i još 60 kuća u zasebnom ali povezanom projektu u okviru dela Limehouse.

U okviru projekta će biti obuhvaćeno uređenje okoline i poboljšanje u okviru javne sfere, uključujući ona vezana za prodavnice i kafiće duž oblasti West India Quay. „Hertsmere house“ će sama po sebi doneti pogodnosti zajednici, uključujući zimske zastakljene bašte, uređene krovne terase, otvorene javne površine i pažljivo osmišljena spoljna i unutrašnja igrališta za decu sa prostorijama za muziku, igru i crtanje.

„Oduševljeni smo što je Tower Hamlets odlučio da podeli našu ambiciju i da da delu West India Quay takvo obeležje u vidu stambene zgrade“, rekao je Setareh Neshati, senior menadžer za planiranje iz firme Greenland Group, koja je izgradila tri najviše zgrade na svetu u periodu od 2005. godine. „Ovo je najvažniji projekat firme Greenland Group u Evropi. Isto tako dobro kao i pružanje 921 novog doma Londoncima, uključujući 156 pristupačnih kuća, naš projekat će revitalizovati taj deo grada Canary Wharf i stvoriti novo podsticajno okruženje kako bi cela zajednica mogla uživati. Pažljivo osmišljena javna površina i okolina će obezbediti najprikladnije okruženje za predloženu stambenu zgradu.“

Početak izgradnje je planiran u toku ove godine, dok bi svi radovi trebalo da se završe do 2020. godine.

 

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;