INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Nagrade u oblasti drvenih konstrukcija - Wood Design Awards 2016

04.02.2016. | Adam Williams | Gizmag

Kompanija WoodWorks je proglasila pobednike za 2016. godinu i dodelila nagrade „Wood Design Awards“. Sa ciljem promovisanja prednosti gradnje od drveta, ovogodišnjih 16 pobednika predstavilo je različite projekte, uključujući vatrogasnu stanicu, muzej, biblioteku i paviljon.

Dobitnik koji je ostavio najveći utisak je pobednik u kategoriji inovacija („Beauty of Wood – Innovation winner“) a to je „China Pavilion“ u Milanu („China Pavilion Milan Expo 2015“). Dizajniran za prošlogodišnji „Milan Expo“ od strane Tsinghua University's Academy of Art and DesignStudio Link-Arc-a iz Njujorka, predstavlja privremenu strukturu koja dostiže 3.994 m² i sastoji se od veoma složene krovne konstrukcije od lepljenih panelnih ploča.

Ostali značajni projekti uključuju vatrogasnu stanicu „Fire Station 76“ firme Hennebery Eddy Architects koja je pobedila u kategoriji za drvenu konstrukciju u okviru instituacionalnih objekata „Institutional Wood Design“. Uključujući vatrogasnu stanicu i stambene kvartove, za gradnju se koriste lukovi od panelnih ploča i drvene grede. Zidovi građevine od jele su tretirani pomoću drevne japanske tehnike „Shou Sugi Ban“ da bi povećali sposobnost da izdrži vlagu i vetar. Vatrogasna stanica je završena 2015. godine.

Muzej umetnosti u Aspenu („Aspen's Art Museum“) je projekat kreativnog arhitekte Shigeru Ban-a. Projekat završen 2014. godine je građevina obavijena zidom od košasto–talasastog kompozitnog paravana. Krovna konstrukcija je takođe značajna i ima isprepleteni dvostruki drveni okvir koji je dizajniran da izdrži ogromno opterećenje snega.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;