INFONET-468X60-BANNER

„Drvo crkva“ je živa, dišuća kapela napravljena od pravih drveća

08.07.2015. | Inhabitat

Nakon što je Beri Koks proputovao svet diveći se crkvama, odlučio je da izgradi sopstvenu crkvu - i to od drveća. Koristeći pet različitih vrsta drveća, ovaj stanovnik Novog Zelanda je stvorio živu, dišuću religioznu strukturu koja može da smesti stotinu ljudi.

„Drvo crkva“ je prvobitno planirana da bude privatni objekat, ali je ona toliko lepa da bude samo za jednu osobu, pa ju je vlasnik otvorio za javnost.

Koks je koristio dve vrste drveća za stvaranje krova kapele, i druge dve vrste za stvaranja zidova. Pored ove četiri vrste, korišćeno je još tri vrste drveta za kompletiranje izgleda kapele. Crkva zaista izgleda kao prava kapela, sa sve klupama unutra gde ljudi mogu da sednu i uživaju u raskoši prirode.

Iako je sama crkva dovoljno privlačna za turiste, postoji još niz drugih atrakcija, uključujući i tri hektara bašte i lavirint. Velika nadstrešnica napravljena od vojnog teretnog padobrana i koja se podiže sa hidrauličnom presom pruža dodatno mesto za sedenje u hladu. Ovo je odlično mesto za idilično venčanje.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;