INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Fasada u Veneciji od 1.000 starih automobilskih guma

20.05.2015. | Dezeen

Eksterijer Izraelskog paviljona na ovogodišnjem Bijenalu u Veneciji je pokriven sa 1.000 starih automobilskih guma. Umetnik Cibi Geva je gume nabavio iz Izreala i povezao ih je zajedno kako bi stvorio zaštitni omotač, ostavljajući mali otvor za ulaz.

Enterijer projekta nazvanog „Arheologija sadašnjosti“ prati istu logiku i prekriven je sa prozorskim kapcima i drugim odbačenim predmetima za domaćinstvo, stvarajući zanimljivu priču koja istražuje materijalnost predmeta koji čine dom.

Paviljon se nalazi u Đardini vrtovima u Veneciji, i prvobitno je projektovan od strane arhitekte Zeva Rehtera. Gevina instalacija je transformisala malu strukturu u vizuelnu izjavu koja istražuje pojam „doma“. Enterijer poseduje slike, skulpture i stvari koje čine prepreke za posetioce koji pokušavaju da se kreću kroz prostor. Ove prepreke sadrže praznine i rupe kroz koje ljudi mogu gledati, ali ne mogu proći.

„Raspored projekta u okviru paviljona stvara oštar prelaz između iskustva blokade, nelagodnosti i prostorne dvosmislenosti i između intimnih, poetskih trenutaka, tako da su krhkost i surovost, poezija i nasilje neraskidivo isprepletani“, rekao je kustos paviljona, Hadas Maor.

Paviljon će biti otvoren za posetioce tokom trajanja Bijenala, do 22. novembra.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;