INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Kuća četiri kuće je kohezivan dom formiran od četiri odvojena volumena

18.05.2015. | Inhabitat

Ova prelepa kuća za odmor u Portugalu, inspirisana narodnim graditeljstvom ovog regiona, ima četiri jednostavna volumena koja stvaraju mnoštvo razigranih, kohezivnih prostora. Portugalski arhitektonski biro PROD Arquitectura je projektovao ovaj objekat kao „kuću sa četiri kuće“ sa skoro nevidljivim granicama između struktura.

Kuća, sa volumenima koji su organizovani oko jezgra, je sagrađena za četvoročlanu porodicu na severu Portugala. Četiri pojedinačnih objekata čine dijalog koji stvaraju kohezivnu celinu u kojoj prostori teku glatko preko granica i mobilnih particija.

Investitor je zahtevao projekat koji će imati jaku vezu sa okolnim pejzažom, zbog čega su arhitekte predvidele veliki trem koji postaje deo dnevne sobe kada se zastakljene fasade punih spratnih visina klizno pomere u stranu.

Stambene oblasti su raspoređen u tri etaže - garaža, vinski podrum i vešeraj se nalaze u podrumu, spavaće sobe zauzimaju istočnu stranu kuće u prizemlju, dok su kuhinja, dnevna soba i trpezarija smešteni na zapadu i otvaraju se na terasu koja se može pohvaliti sa odličnim pogledima na dolinu.

Mezaninski nivo iznad dnevne sobe smešta malu kancelariju.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;