INFONET-468X60-BANNER

Stara štala krije savremenu vikendicu u švajcarskim Alpima

07.05.2015. | Arch Daily

Ova stara drvena štala možda ne izgleda tako lepo spolja, ali pogledajte je iznutra i bićete iznenađeni njenim prelepim enterijerom.

Arhitektonski biro Savioz Fabrizzi Architects je razrušio malu poljoprivrednu strukturu, ostavljajući spoljašnjost praktično netaknutom, i transformisao unutrašnjost u savremeno i udobno okruženje obloženo drvetom. Transformisana Boisset kuća sada ima namenu kao udobna kuća za odmor sa pogledom na zapanjujuće švajcarske Alpe.

Malena štala i ambar od 16 metara kvadratnih se sastoji od podignutog drvenog volumena za sušenje sena naslagano iznad kamenog postamenta koji se izdiže u visini jednog sprata.

Biro Savioz Fabrizzi Architects je zadržao karakter stare strukture tako što je ostavio fasadu netaknutom, mada je međutim, napravio neznatne izmene iz bezbednosnih razloga i dodao nekoliko novih otvora kako bi poboljšao solarni dobitak toplote tokom hladnih zimskih meseci.

Kuća je izolovana iznutra, sa ariš panelima koji pokrivaju termoizolaciju i termički izolovanim staklenim površinama. Savremeno urađeni enterijer doma pruža zapanjujući kontrast sa starom neravnom fasadom.

Kuća je podeljena na tri nivoa, sa ulazom koji se nalazi u prizemlju koje se sastoji od dnevnog boravka, kuhinje i trpezarije. Dečija spavaća soba i kupatilo su smešteni u suterenu od kamena koje je delimično ukopano u teren.

Dečija spavaća soba se otvara ka spoljašnjosti preko zastakljenih vrata koje su nekada služila kao ulaz za stoku. Gornji sprat se sastoji od spavaće sobe za roditelje i ona se može pohvaliti sa jednim od najboljih pogleda na dolinu i švajcarske Alpe.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;