INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Veslački klub sa zelenim krovom se harmonizuje sa prirodom u zapadnoj Francuskoj

04.05.2015. | Dezeen

Prelepa kuća za čamce sa zelenim krovom, projekat arhitektonskog biroa Guinée-Potin Architectes, smeštena je na idiličnom jezeru Vioreau u zapadnoj Francuskoj. Drvetom obložena struktura je izgrađena tako da ojača i podrži uspešne sportske aktivnosti na vodi u ovoj oblasti, i ona donosi mnoštvo višenamenskih površina pod krovom pokrivenim travom. Kuća za čamce smešta svlačionice, skladišne prostore i učionice u ovom zelenom području.

Veslački klub se nalazi na travnatom brežuljku koji gleda na jezero, pružajući posetiocima mogućnost da uživaju u aktivnostima na otvoreno, kao i sportovima na vodi. Arhitekte su projektovale objekat tako da se integriše u šumoviti pejzaž, koristeći skroman dizajn i drvo u cilju usaglašavanja sa područjem. Linearna zgrada obuhvata samo dva sprata, kako se ne bi prekinuli pogledi na prirodu.

Donji nivo je napravljen od betona, koji prirodno izoloju unutrašnjost, i okrečen je u nepravilnom šablonu koji odaje počast kamenim kućama ovog regiona. U ovom nivou je smeštena sportska oprema, kao i udobne svlačionice.

Gornji nivo je obložen u drvetu, i oivičen sa velikom drvenom terasom koja omogućava posetiocima da sede i uživaju na suncu sa pogledima na jezero. Učionice i sale za sastanke su smeštene na gornjem spratu, svaka sa kliznim staklenim zidovima kako i se iskoristila prirodna svetlost za osvetljavanje enterijera. Svetlarnik u obliku levka takođe pomaže u uvođenju direktne sunčeve svetlosti u enterijer radi uštede energije.

Zeleni krov kuće za čamce je obložen sa solarnim krovnim panelima, koji pomažu u nadoknađivanju korišćenja energije ovog veslačkog kluba.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;