INFONET-468X60-BANNER

Kuća uklopljena sa pejzažom u Japanu

28.04.2015. | Fresh Home

Ova prelepa kuća u Tojoti, Japanu, je projektovan od strane arhitektonskog biroa Ihrmk, i njome dominiraju prolazi koji je spajaju sa predelima susednog terasastog pirinčanog polja.

Pogodno nazvana „Prolaz pejzaža“, kuća omogućava svojim stanarima da se osećaju povezani sa prirodom i da uživaju u svim lepotama okolnog zelenila, što uključuje pirinčana polja, drveće limuna i magnolija.

Tri okvira u obliku kapija čine strukturu kuće, čijoj konfiguraciji dominiraju dva prolaza: jedan koji se proteže od juga ka severu u prizemlju i drugi koji ide od istoka ka zapadu na prvom spratu. Oni transformišu kuću u vetrovitu sredinu u kojoj priroda prožima svaki pedalj životnog prostora.

Prizemlje smešta dnevni boravak, koji se prostire u pejzaž preko velikog drvenog trema i vrta. Zona za čitanje i trpezarija na prvom spratu uspostavljaju vezu sa ovim prostorom preko jedne rupe u južnoj strani kuće. Ove rupe nastavljaju da igraju bitnu ulogu u uokvirivanju i odvajanju prostora na prvom spratu, gde postaju visoki bočni prozori za ventilaciju i osvetljenje.

Klijenti su zahtevali obilje prostora za skladištenje kako bi ispunili svoje dnevne potrebe i arhitekte su odgovorile na taj zahtev shodno - razne niše i skrivena mesta su iskorišćeni za formiranje različitih vrsta plakara.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;