INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Maleni atelje sa zelenim krovom ukopan u dvorištu u Belgiji

05.02.2015. | Dezeen

Belgijska arhitektonska firma L'escaut je proširila kuću grafičkog dizajnera u Belgiji sa ovom malenom potonulom radionicom prekrivenom sa zelenim krovom. Nazvana Atelje Pam&Dženi, malena drvena kancelarija je projektovana sa istim proporcijama i naterijalima kao i glavna kuća kako bi se održao osećaj kontinuiteta.

Velika staklena klizna vrata i svetlarnik ispunjacvaju drvetom obložen enterijer sa velikom količinom prirodne svetlosti, dok prirodno okruženje atelje pomaže u ispunjenju sna klijenta koji je uvek želeo da radi u bašti.

Kako bi se sačuvalo lisnato okruženje dvorišta, biro L'escaut je delimični ukopao atelje od 30 metara kvadratnih i prekrio ga sa travnatim krovom.

Bele betonske stepenice dovode do ulaznog dela, koji se sastoji od nagnutih potpornih zidova, betonske klupe i parče travnjaka nalik tepihu isprekidan sa pravougaonim betonskim elementima.

Za razliku od sirovog betona, zgrada je umotana u vertikalne trake od ariša, koji će tokom vremena stariti i dobijati patinu koja će odgovarati fasadi glavne kuće.

Udoban i minimalistični enterijer je prekriven sa drvenim panelima koji održavaju prirodno svetlo kroz svetlarnik i zastakljeni ulaz. Police sa raznim sitnicama i biljkama pružaju klijentu osećaj domaće atmosfere u prostoru.

Veliki radni sto je smešten u centru ateljea, a malena peć na drva održava prostor toplim tokom hladnih zimskih meseci. Projekat je završen prošle godine za oko 80.000 evra.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;