INFONET-468X60-BANNER

Leteći baštenski toranj u blizini aerodroma u Frankfurtu

05.02.2015. | WAN

Održivi dizajn je na pomolu u jednom od najatraktivnijih transportnih čvorišta u Evropi. Leteći baštenski toranj, projektovan od austrijskog arhitektonskog biroa Coop Himmelb(l)au, biće izgrađen u okviru razvojne oblasti frankfurtskog aerodroma. Sa 67 metara visine, eliptični stakleni toranj sa svojim mnogobrojnim „letećim“ vrtovima će biti vidljiv iz bilo kog aerodromskog okruga.

Poligonalna kula je orijentisana na takav način da optimizira prodor prirodne svetlosti i klimatske efikasnosti. Pošto istočne i zapadne fasade dobijaju najviše sunčeve svetlosti, one će biti okružene sa baštenskim atrijumima koji obuhvataju visinu čitave strukture i stvorili tampon zonu između spoljašnjosti i unutrašnjih konferencijskih sala.

Energetska efikasnost je takođe ključna karakteristika u severnim i južnim fasadama, koje smeštaju otvorene kancelarijske prostore, kao i privatne poslovne prostore.

Kula će biti idealno mesto za velike kompanije koje žele da uspostave prisustvo u Evropi: Pored toga što se nalazi u blizini jednog od aerodroma sa najvećim saobraćajem na kontinentu, ona je i elegantna, prestižna građevina koja će biti prepoznatljiva u svetu.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;