INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

„Luda kuća“ je sablasan hotel u stablu drveta u Vijetnamu

02.02.2015. | Inhabitat

Videli smo neke jako zanimljive kućice na drvetu ovde na portalu Građevinarstvo.rs, ali nikada nismo videli nešto slično kao ovaj sablasan hotel u Dalatu, Vijetnam. Za razliku od običnih kućica na drvetu, koje se nalaze na granama drveta, Hang Nga hotel (tj. „Luda kuća“) je u stvari drvo (iako je deo njega napravljen od betona i drugih materijala).

Sablasni hotel je dobio ime po arhitekti koji ga je projektovao i izgradio, Hang Viet Nga, i poznat je po svojoj bajkovitoj atmosferi nalik „Alisi u zemlji čuda“, divljom orgasnkom arhitekturom i gomilom kutaka i mesta za skrivanje. Da li biste vi odseli u ovom čudnom i prelepom odmaralištu na drvetu?

Unutar Lude kuće, posetioci mogu da prate vodiče uz merdevine, do kutaka i mesta za skrivanje, i kroz tunele. Kuća je u stvari više galerija nego hotel, sa izloženim velikim životinjama poput paukova i žirafe koja služi i kao mini kućica za čaj.

Gaudijevska kućica na drvetu takođe sadrži nekoliko tematskih soba, kavez za majmune, spoljašnje balkone, kao i baštu sa skulpturama u kojima gosti mogu da uživaju. Prema raznim izvorima, arhitekta je često dostupna na lokaciji i raspoložena za priču o svojoj čudnoj estetici.

Mi bismo voleli da provedemo noć ušuškani unutar ovog ogromnog, doduše donekle veštačkog, stabla. Ukoliko ste ikada u Vijetnamu, nemojte propustiti priliku da posetite ovaj predivni hotel.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;