INFONET-468X60-BANNER

Podzemna tajna: Bunker pretvoren u vikendicu

15.01.2015. | Dornob

Gledano spolja, jedina stvar koja čini drugačijim ovaj rashodovani, travom obrasli bunker od stotina drugih koji se mogu naći širom Evrope jeste drvena platforma, koja deluje van mesta u ruralnoj lokaciji u Holandiji.

Ali, ukoračite kroz otvor u tom betonskom bunkeru i pronaćićete nešto poptuno neočekivano - vikendicu opremljenu sa elegantnim nameštajem i, s obzirom na okruženje,  neočekivanim brojem modernih ugođaja.

Belgijski arhitektonski biro B-ild je provobitno stvorio bunker kuću kao promotivni trik za holandsku kompaniju „Famous“, ali je ona bila toliko popularna da su odlučili da ga učine stalnim objektom koji turisti mogu iznajmiti po želji.

Istorijski integritet strukture ostaje netaknut, sa eksterijerom koji je i dalje kamufliran kao što je oduvek i bio, i sa enterijerom sa malim prozorima i zarđalim dovratnicima. Bunker je deo starog obalnog sistema odbrane u Holandiji koji je napušten posle Drugog svetskog rata.

Arhitektonski biro B-ild je opremio bunker-vikendicu sa malom čajnom kuhinjom i spavaćom sobom, gde je sve urađeno ručno, po meri i sa sklopivim i kliznim elementima koji se savršeno uklapaju i štede prostor u malom bunkeru.

Kreveti na sprat sa ugrađenim skladištenim prostorom pružaju mesto za spavanje za četiri osobe, a trpezarijski sto se rasklapa iz zida u glavnoj sobi. Ukupne dimenzije bunkera odgovaraju dimenzijama drvene platforme koja se nalazi ispred njega.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;