INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Piramidalna kućica na drvetu raste kao japanska pagoda

26.12.2014. | Inhabitat

Videli smo dosta odličnih projekata kućica na drvetu, ali ova prelepa piramidalna kućica na drvetu u državi Njujork, SAD, zaista štrči u svom parkovskom okruženju.

Struktura je projektovana od strane švedskog arhitekte Nilsa Luderovskija iz biroa Luderowski Architect i izgrađena je sa komplikovanim zanatstvom koji evocira stil arhitekture japanskih pagoda. Dvospratna kućica na drvetu je smeštena u gradu Long Lejk i obavija se oko debla jednog listopadnog drveta koji čini centar strukture.

„Reinhold“ kućica na drvetu je izgrađena od drvenih greda boje meda i ona se ističe nasuprot tamne kore drveta i skoro deluje kao da lebdi iznad šumskog tla. Kućica je projektovana u „stilu novog adirondaka“, što je tehnika osmišljena od strane Luderovskog koja meša japanske uticaje sa robusnom jednostavnošću prirodnih materijala.

Krovne rešetke strukture napravljene od preklapajućih gredica i spojeva su vidljive sa šumskog tla i stvaraju kompleksnu i prelepu teksturu koja je u suprotnosti sa providnom krošnjom stabla.

Merdevine se neupadljivo spuštaju iz centra kućice na drvetu ka tlu, kako bi pružili vlasnicima pristup u kuću. Jednostavna drvena ograda sa rukohvatom se obavija oko četiri strane svakog sprata.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;