INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Londonske arhitekte transformisale staru štalu za krave u predivnu porodičnu kuću

21.11.2014. | Dezeen

Da li ste ikada videli štalu za stoku koja izgleda ovako? Londonska arhitektonska firma A-Zero je transformisala ovu staru štalu u blizini grada Lejton Bazard u porodičnu kuću za mladu porodicu.

Umesto rušenja postojeće strukture, arhitekte su se odlučile da uključe delove stare štale za krave u strukturu nove kuće od hrastve konstrukcije u Engleskoj. I mi mislimo da je rezultat odličan.

Arhitekte su odlučile da zadrže prizemni spoljašnji zid od cigle visok dva metara i da kombinuju postojeći čelični okvir sa novim drvenim ramom, stvarajući zaštićeno dvorište na jednoj strani.

Kako bi postigli vazdušnu zaptivenost, projektantski tim je projektovao hibridnu strukturu koja kombinuje prefabrikovane okvire od hrastovine, postojeće čelične ramove i slojeve izolacije pokrivene sa ciglom i oblogom od britanskog ariša.

Oko 90 odsto starog čeličnog rama je očuvan i ofarban sa crvenom bojom. Veliki prozori su pozicionirani u prizemlju na južnoj fasadi, što doprinosi pasivnoj održivosti kuće.

Prizemlje smešta dnevnu sobu, trpezariju, kuhinju i prostor za primanje gostiju dok se na gornjem spratu nalaze četiri spavaće sobe kojima se može pristupiti preko dva mala lobija. Prostrana glavna spavaća soba uključuje garderober i kupatilo. Nije loše za štalu za stoku, hm?

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;