Hotel sa 5 zvezdica izgrađen u drevnim pećinama u Turskoj

18.11.2014. | Inhabitat

U samom srcu Turske postoji neverovatni pejzaž prošaran sa drevnim pećinama. Potpuno napuštenih šest pećinskih kuća iz 5. i 6. veka su 2000. godine pretvorene u nekonvencijalni, ali zaista jedinstveni hotel sa 5 zvezdica i 30 soba nazvan „Yunak Evleri“. Svaka podzemna soba je ukrašena sa osmanlijskim starinama i ličnim spa prostorom i dvorištem. Ostatak hotela je rekonstruisana grčka vila iz 19. veka koja se nalazi pored pećina.

Mnoge pećine su isklesane u liticama od mekog krečnjaka u regionu Kapadokije, čije istorija seže do šestog veka nove ere. Hotel je završen 2000. godine, nakon opsežnih radova i poboljšanja tla. Neverovatna rekonstrukcija pećina je omogućila uvođenje struje, bežičnog interneta, moedernih uređaja, kao i vodovodnih i kanalizacionih instalacija za pojedinačna kupatila.

Sobe su završene sa impresivnim antikvitetima Otomanskog carstva iz 19. veka, što dodaje na nostalgičnoj eleganciji kamenite unutrašnjosti. Svaki apartman je obogaćen sa ručno isklesanim detaljima u steni: medaljoni, kutci, lukovi, prozori i vrata. Svaka soba ima spa prostor od belog mermera sa parnim kupatilom ili đakuzijem, kao i sopstveni otvoreni prostor sa pogledom na drevni pejzaž.

Posetioci će definitivno primetiti koliko su neverovatno tihe njihove sobe, kao i koliko dobro one održavaju udobne i niske temperature čak i u najtoplijim letnjim danima. Gosti takođe mogu da istražuju niz drugih pećinskih staništa, pa čak i crkve u pećinama koje krase ovu oblast.

Obedovaonica i recepcija su smešteni u okviru obnovljene grčke vile iz 19. veka izgrađene od belog mermera sa završnim materijalima od drveta. Restoran na krovu vile se izdiže iznad pejzaža i pruža panormaske poglede na ovu drevnu zemlju i pećinske gostinjske sobe.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


KOTO
KOTO
BEOGRAD
www.koto.rs

DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.rs

BAN-INOX
BAN-INOX
STARA PAZOVA-NOVI BANOVCI
www.ban-inox.rs

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Veoma sam zadovoljan sa vašim solarnim sist...
Miloš 01.01.2020.
Ona trolejbuska okretnica, koju je neki "mo...
SAŠA 23.12.2019.
Ovo je dokaz da građane ne treba uzimati mn...
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...