INFONET-468X60-BANNER

Višebojni centar zajednice u Kolumbiji napravljen od 40.000 recikliranih plastičnih flaša

31.10.2014. | Inhabitat

Ovaj živopisni projekat se nalazi u Cazuca okrugu u kolumbijskom glavnom gradu Bogoti i on predstavlja centar zajednice koji je napravljen od 40.000 recikliranih PET plastičnih flaša.

Pod pokroviteljstvom Nukanati fondacije, koja se fokusira na razvoj multikulturalne komunikacije, izgradnju zajednica i socijalnog preduzetništva, projekat pruža prostor za brojne aktivnosti koje olakšavaju osnaživanje ugroženih grupa kao što su žene, deca i omladina pogođena ekstremnim siromaštvom, sukobima i nasiljem.

Naselje Cazuca trenutno smešta oko 70.000 ljudi i karakteriše ga ekstremno siromaštvo i ograničeni pristup javnim službama. U cilju rešavanja ovih problema, Nukanti fondacija se udružila sa organizacijama „Zelena nada Kolumbije“ i „Starkey Hearing“ fondacijom kako bi izgradili centar za zajedincu koja ne samo da funkcioniše kao bezbedan prostor za decu, problematičnu omladinu i žene, već takođe i podučava zajednicu o osnovnim održivim tehnikama izgradnje.

Smešten usred naselja sa nelegalnim objektima u Bogoti, centar je izgrađen za dve godine isključivo uz pomoć lokalnih radnika. Tim takođe trenutno radi na postavci solarnih panela radi dobijanja obnovljive električne energije.

Šarena fasada zgrade je svedočanstvo dovitljivosti i ekološke svesti koja često niče u najnepovoljnijm sredinama. Zgrada je deo projekta jačanja društvene strukture, nazvanog „Weaving Cazucá“, koji osnažuje decu i omladinu kako bi prevazišli različite društvene prepreke i pružio im priliku da steknu veći nivo obrazovanja.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;