INFONET-468X60-BANNER

Povišeni javni park iznad pruge planiran za Toronto

02.10.2014. | Gizmag

Potreba za zadržavanjem javnih prostora u našim gradovima kako se oni razvijaju i rastu zahteva sve više domišljeniji način razmišljanja. Novi projekat u Torontu prikazuje upravo takvu vrstu razmišljanja u praksi. Planovi za novo komercijalno i transportno čvorište uključuje javni park koji će biti izdignut iznad železničke pruge.

Ovaj novi projekat je smešten u širem centru Toronta i podseća karakterom na njujorški „High Line“ i sidnejski „Goods Line“ projekat - oba su javni prostori koji su promenili namenu iz stare, napuštene železničke infrastrukture u živahan, zeleni javni prostor. Kanadaska verzija, međutim, neće biti izgrađena na napuštenoj železničkoj infrastrukturi, već će biti podignuta iznad aktivnih pruga.

Projekat je stvoren od strane kompanije „Ivanhoé Cambridge“ koja se bavi nekretninama za potrebe transportne uprave grada Toronta, i on je deo tekućeg projekta razvoja Stanice union. Planovi uključuju dodavanje novog autobuskog terminala, dve kancelarijske zgarde koje će biti izgrađene sa obe strane železničkog koridora,i sa parkovskim prostorom između zgrada.

Park će delovati kao sredstvo povezivanja zgrada, kao i protor za pružanje rekreacije i razonode. Pored novog zelenog prostora u parku, same zgrade će biti projektovane da postignu LEED Platinum sertifikaciju. Projekat će se takođe povezivati sa PATH - mrežom podzemnih pešačkih tunela u Torontu.

Početak izgradnje se očekuje na proleće 2015. godine.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;