INFONET-468X60-BANNER

Neverovatna kuća izgrađena od starih telegrafskih stubova

29.09.2014. | Büro 24/7

Britanski bračni par poželio je sagraditi svoju kuću iz snova u zelenom malezijskom raju okruženu pirinčanim poljima. Želju su ostvarili uz pomoć arhitektonskog biroa WHBC iz Kuala Lumpura koji je odlučio da projektuje tipičnu drvenu malezijsku kuću, ali s upotrebom već korišćenog drveta i starih telegrafskih stubova!

Prema rečima arhitekata kvalitetno drvo iz druge ruke jako je teško nabaviti te su u potragu krenuli na sever zemlje u reciklažne hale kako bi pronašli odgovarajući kvalitet drveta za gradnju kuće.

Izgradnja kuća od korištenog drveta je česta u Maleziji, ali radi gore spomenutog lošeg kvaliteta sve više stanovnika se okreće ka upotrebi betona za potporne stubove. S obzirom da su klijenti želeli upotrebiti drvo, arhitekte su odlučili da iskoriste stare telegrafske stubove od punog drveta koji su izdržali test nosivosti.

Moderan prizvuk u drvetom popločan prostor gornjeg sprata unose detalji od tamnog čelika od kojeg su napravljena vrata i prozori. U prizemlju, koje radi betonskog poda ima industrijski izgled, nalazi se kuhinja sa staklenim kliznim vratima, a par stepenica dalje smešteni su bazen i ležaljke.

Zbog načina gradnje kuća ima prirodnu klimatizaciju, pa je boravak ugodan i za vreme jačih vrućina.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;