INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Ovo maleno potkrovlje u Torontu dokazuje da se elegancija može postići u bilo kojoj razmeri

26.09.2014. | Inhabitat

Arhitekta iz Torontoa Montana Label je nedavno završila jedan od svojih najomiljenijih projekata do sada: maleno potkrovlje koje je ujedno i njen životni i radni prostor. Sa jako malom količinom novca na raspolaganju, ona je stvorila okruženje koje otelotvoruje njen lični stil, kao i oličenje recikliranog šika.

Potkrovlje je površine od oko 60 metara kvadratnih i može se pohvaliti sa neverovatno visokim plafonima, a ono je dekorisana sa što je više umetničkih dela bilo moguće, uključujući i sa slikama i delima mlade arhitekte.

Arhitekta Montana je obišla sve pijace i garažne prodaje u okolini tražeći dobre komade nameštaja i elemenata za dekoraciju enterijera, uz poklone od prijatelja i porodice kako bi ukrasila ovo potkrovlje za manje od 500 dolara. Glavni estetski stil stana je bio inspirisan njenim „ljubimcem“ Ralfom, koji je u stvari zebra napravljena tehnikom papir-maše.

Dobavljene tkanine su ponovo obojene i dobile su nove uloge pokrivača za trosed, zavese i jastučiće, a mnogi komadi nameštaja su pronađeni u lokalnim prodavnicama antikviteta. Sav nameštaj u potkrovlju je odabran radi maksimalne raznovrsnosti: stalak za televizor takođe sadrži i kataloge materijala i nameštaja, uzorke mermera i slične stvari, dok ormani pored odeće smeštaju i posuđe.

Montana Label je skorašnji diplomac Nove škole za dizajn iz Njujorka i ona se nametnula kao osoba koju treba posmatrati na dizajnersko/arhitektonskoj sceni Toronta od kada je otvorila svoju firmu 2013. godine.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;