Drveno proširenje kuće od cigala u Belgiji

24.09.2014. | Inhabitat

Arhitekonski biro adn Architectures iz Brisela je projektovao proširenje postojeće kuće u Anderluesu u Belgiji. Biro je obmotao proširenje porodićnog doma sa drvenim letvicama koje čine fasadu i koja se nestašno sukobljava sa originalnim opekarskim zidovima.

Obrnuti krov proširenja privlači poglede na novi deo kuće, koji je projektovan kao alternativa mnogim paviljonskim domovima koji se mogu videti širom Belgije.

Belgijskom stambenom arhitekturom dominiraju paviljonske kuće koje se masovno proizvode, jeftine su i mogu biti brzo izgrađene. Industrijalizacija stanovanja je omogućila mnogim ljudima ispunjenje svojih snova o posedovanju kuće sa baštom i garažom, ali su ti domovi često kompromitovani zbog lošeg kvaliteta u pogledu prostora i integracije u okviru urbanog pejzaža.

Projekat produžetka kuće biroa adn Architectures crpi inspiraciju iz postojećeg objekta i vrši zamenu tradicionalnog kosog krova - međutim, taj razigrani potez invertuje unutrašnji prostor. Drvena fasada novog dela kuće od 24 metara kvadratnih površine se takođe kosi sa zidovima od cigle postojeće kuće.

Enterijeri proširenog dela su ostavljeni jednostavni i smireni, sa prozorima koji pažljivo uokviruju odabrane vidike na okolni pejzaž.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Maja 19.10.2019.
Gde mogu da nabavim ovakav beton? I po koj...