Plutajuća rečna sauna u Nemačkoj

19.09.2014. | Detail

Arhitektonski biro 4a Architekten iz Nemačke je stvorio vrhunski prostor za opuštanje sa svojim novim projektom plutajuće rečne saune. Deo Emser termalne banje, prelepe plutajuće saune od 250 kvadratnih metara uspostavlja kompaktan i miran dodatak na već neverovatnoj lokaciji. Emser sauna je prva sauna koja će biti otvorena tokom cele godine u Nemačkoj i kako izgleda, doživeće pravi uspeh.

Dubinske varijacije na reci Lan su predstavljale veliki izazov za arhitekte. Kao rešenje problema, suna je izgrađena kao plutajuća pontonska struktura korišćenjem 20 pravougaonih bova podržanih sa čeličnim ramom. Struktura je čvrsto povezana sa zemljom preko čeličnih cilindričnih cevi sa šarkama.

Eksterijer obložen drveto od arisa je izabran od strane arhitekata kako bi se objekat uklopio što je više moguće sa prirodnim okruženjem. U unutrašnjosti, umirujuća kombinacija letvica od brušenog drveta jove i abachi drveta je korišćena za podove i plafone.

Polirani kamen boje antracita i staklene mozaične pločice dekorišu zajedničke prostorije u celoj zgradi, a kako bi se stvorila kohezivna atmosfera blagostanja uz pomoć prirodnih materijala.

Unutar kompaktne strukture, posetioci se mogu opustiti u jednoj od dve finske saune sa prozorima od poda do plafona, prostorijom za opuštanje sa barom i terasom za sunčanje koja pruža predivne poglede na okolni pejzaž reke.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 04.08.2020.
Dobar dan, želim da odradim izolaciju krova...
Шумадинац 03.08.2020.
Да ли заиста нема никог ко би сагледао неоп...
Maja 31.07.2020.
Molim vas za cenu izolacije penom po m2 za ...
Aco 25.07.2020.
Da se moze graditi od ove cigle pečenjara.
Daniel Zebeljan 25.07.2020.
Koristio bi penu u brodogradnji.Kome se obr...