Maleno sklonište napravljeno od recikliranih žaluzina

08.09.2014. | Inhabitat

Projektantski duo Vullings de Moor je stvorio ovo interesantno reciklirano sklonište korišćenjem metalnih žaluzina pronađenih širom ulica grada Herlena na jugu Holandije. „Ont-luik“ je mala struktura nalik paviljonu izgrađena od ponovo upotrebljenih drvenih greda pokrivenih sa starim roletnama i otpadnim građevinskim materijalima.

„Ont-luik“, delo Denisa Vulingsa i Lotea de Mora je malena drvena struktura koja pruža transformabilni prostor za razmišljanje i meditaciju. Paviljon je izabran kao jedan od pobedničkih projekata na „Cultura Nova“ - manifestaciji koja se održava na jugu Holandije svake godine. Struktura će ostati otvorena za javnost do kraja septembra.

Projektanti su odlučili da inspiraciju izvuku iz samog grada i stvore malu samostalnu strukturu koja odražava metalne žaluzine koje se mogu videti širom grada Herlena.

Umesto da koriste nove materijale, oni su se opredelili za ponovo korišćenje starog drveta i odbačenih roletni i izgradili malu zgradu koja može da promeni svoju konfiguraciju u zavisnosti od željenog nivoa intimnosti i prirodnog osvetljenja.

Sa svojom otvorenom prednjom stranom, paviljon „Ont-luik“ može takođe da se koristi kao neka vrsta pozornice gde bi ljudi mogli da izvode ili prikazuju svoje umetničke veštine.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Veoma sam zadovoljan sa vašim solarnim sist...
Miloš 01.01.2020.
Ona trolejbuska okretnica, koju je neki "mo...
SAŠA 23.12.2019.
Ovo je dokaz da građane ne treba uzimati mn...
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...